vineri, 7 noiembrie 2014

Nu putem obliga pe nimeni...

Nu putem sa obligam pe nimeni sa ne iubeasca. Iubirea nu poate fi fortata si nu poate fi impusa nimanui.
Accepta faptul ca s-a terminat, ca el/ea nu te mai iubeste sau nu mai doreste sa continue relatia cu tine si da-i voie sa plece. Rugamintile, implorarea, santajul emotional, disperarea si agatarea de cineva care nu mai doreste sa fie cu tine nu fac decat sa-l faca sa simta dispret fata de tine si astfel distrugi posibilitatea de a ramane in relatii bune, de respect reciproc, cu acel om.

Bucura-te de relatiile tale in prezent, straduieste-te sa cultivi acea relatie prin tot ce ai mai frumos in tine, insa daca partenerul tau doreste sa o ia pe un alt drum, permite-i sa faca asta.

Pana la urma, sa iubesti cu adevarat inseamna sa-i dai celuilalt libertatea de a face ceea ce doreste. Iubirea presupune libertate, indiferent daca asta inseamna ca el/ea alege o alta cale.
Doar "iubirea" egoista - de fapt posesivitatea care se confunda cu iubirea - ii cere celuilalt sa faca ceva ce nu-si doreste de fapt.
Indiferent cat de greu iti este, vindeca-te si da-ti o alta sansa. Acum nu a fost sa fie, insa cu siguranta te asteapta cineva pe care sa-l iubesti si care sa te iubeasca asa cum, cu siguranta, meriti.



Sursa : Ursula Yvone Sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu