marți, 4 noiembrie 2014

Magazin de arme: Spray paralizant

Un amic, cu mult mai tanar decat mine, intr-o discutie avuta pe o retea de socializare, ma intreba in urma cu cateva zile: Ce este un spray paralizant si, ce efecte are el?
Asadar, incerc sa raspund pe blogul meu ceva mai detaliat, decat am facut-o acolo:

Este o arma de autoaparare ideala si eficienta in fata agresorilor. Nu necesita vreo aprobarea din partea politiei,este 100% legala. Si, dupa cum ii spune numele are forma unui spray, ca cel din imaginea pe care am atasat-o.



Este bine sa retineti ca sprayul paralizant este lacrimogen-iritant si, atunci cand este folosit se manifesta printr-o senzatie de arsura in nas, pe caile respiratorii si, in ochi. De aceea, se declanseaza reflexul de inchidere a ochilor si astuparea a nasului. Daca exista o doza prea mare, poate aparea tusea si senzatia de voma. Efectul poate dura pana la 30 de minute, dupa aceea dispare fara alte efecte secundare.

Alte chestii importante:
- In ziua de azi sunt destul de rare spray-urile de autoparare sau cartusele ce imprastie gaze de la armele de foc, cu o incarcatura bazata doar pe un element unic, cum ar fi piperul. Acum sunt produse intr-o gama larga.

- Gazele, ce sunt folosite in spray-uri de autoaparare sau cele cu care se incarca cartusele de la armele de foc, sunt marcate dupa un cod al culorilor. Daca tot am dat exemplu piperul, acesta are culoarea de identificare maron. .

Sprayurile paralizante utilizate cum trebuie sunt eficiente in oprirea unui agresor.

In opinia mea, eu nu am folosit asa ceva, dar daca va doriti un: spray paralizant, cautati unul care sa aiba efect si asupra animalelor sau, de ce nu, o arma electrosoc autoaparare .

Acum, sa revin la ceea ce va spuneam la inceput, discutia cu amicul meu... De ce ma intreba? Pentru ca in aceasta vara a fost atacat de o haita de caini in Parcul Central al orasului...Reactia lui s-a bazat doar pe cateva pietre pe care cu greu le-ai gasit si, pe fuga sanatoasa. De aici a pornit intreaga discutie, daca un spray paralizant este un mijloc de autoaparare eficient impotriva haitelor de caini...iar, din ceea ce am mai rasfoit si eu, prin online-ul romanesc, pe diferite forumuri, as zice ca da!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu