joi, 27 noiembrie 2014

Iohannis- a fi sau a nu fi- incompatibil

Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, a admis zilele trecute, contestatia depusa de ANI, in procesul in care presedintele ales Iohannis, este acuzat de incompatibilitate. Asta o stiti!!! Procesul va avea loc la inceputul anului viitor, stiti si asta!!!
Acum zic si eu, daca ANI va avea castig de cauza, ne trezim intr-o situatie fara precedent asupra careia nici juristii nu se pot ponunta pe acelasi ton. Va fi votul popular mai puternic decat decizia instantei sau decizia instantei este una superioara votului de pe 16 noiembrie?

Atata timp cat presedintele are imunitate pe durata mandatului de cinci ani, dupa cum s-a pronuntat Curtea Constitutionala, cum l-ar putea schimba Inalta Curte de Casatie din functie?
Asadar, România este tara tuturor paradoxurilor si, din pacate, a legilor interpretabile dupa interesul cercurilor de putere..
Liberalii, cei care l-au sprijinit pe Traian Basescu in 2004- aflat intr-o situatie similara (inculpat in Dosarul Flota)- au facut-o de oaie ...iarasi...cu candidatul lor, fireste!

PS. Sa te guverneze liberali, care sunt de fapt crestin-democrati, dar care habar nu au ce mai sunt, si pe care eu si altii, ii percepem ca fiind niste fomisti -asezati in jurul lui Iohannis...ar fi ingrozitor, dar poate meritat.. gandindu-ma la acel "Val al Schimbari"....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu