duminică, 5 octombrie 2014

Supa de carne

De mult nu am mai postat o reteta ! Azi,  mi-am adus aminte de-o supa cu carne.

Ingrediente:
1 kg de carne, 3 l de apa, 250-300 g. de zarzavat pentru supe( morcov, telina, pastarnac, radacina de patrunjel) , o ceapa, sare, boabe de piper.

Din carnea de vaca se obtine cea mai buna supa. Carnea de vitel se foloseste mai mult pentru supele de regim. Pentru supa de pasare se foloseste numai o gaina batrana, care are carnea gustoasa. Cele mai indicate bucati de carne de vaca, pentru a obtine o supa buna sunt: partea de la coada, pulpa cu os ( sa contina si maduva), pieptul.
Rasolul alb este cea mai buna bucata pentru rasol, dand in acelasi timp si-o supa limpede si gustoasa.


Mod de preparare:

Carnea pentru supa se sterge cu o carpa umeda sau se spala. Se scoate carnea de pe oase si se leaga cu o ata, dandui-se o forma cat mai frumoasa. Se pune la fiert cu apa rece, oasele ramand pe fundul oalei. Albuminele din carne, dizolvate treptat in apa rece, se coaguleaza pe masura ce apa se incalzeste, ridicandu-se la suprafata sub forma de supa. Odata cu spuma se inlatura tot felul de impuritati din supa. Supa se fierbe la foc mic, cu cat supa fierbe mai incet, cu atat se ridica mai multa spuma.
Dupa ce supa a fost curatita bine de spuma, se adauga zarzavatul curatat de coaja si spalat.. Atentie, nu lasati zarzavatul prea mult in apa., deoarece isi pierde mirosul, gustul si vitaminele. Puteti pune zarzavat si in cantitai mai mari decat cele indicate de mine, dupa gustul fiecaruia.
Supele mai slabe se pot colora si pot capata gust bun: fie cu ceapa necuratita, coapta pe plita, fie cu un morcov ras si prajit in putina grasime, fie cu un sos caramel sau cu oase de la o friptura.

Supa trebuie sa fiarba incet, 3-4 ore, la foc potrivit, se adauga: piper si sare dupa gust. Unii obisnuiesc sa adauge la supa si cativa catei de usturoi, foi de dafin sau cimbru.

Dupa ce a fiert supa se strecoara. Carnea din supa se serveste ca rasol cu diferite sosuri si legume fierte, dupa gustul si imaginatia fiecaruia.

S-aveti spor la gatit! 

3 comentarii:

  1. faina si gustoasa...Saru' mana pentru masa:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Hey! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a
    few months of hard work due to no backup. Do you have any methods to prevent hackers?


    Feel free to visit my web-site ... Pure Natural Cleanser Review

    RăspundețiȘtergere
  3. De mult nu am mai vazut o reteta adevarata de supa, ca aceasta!

    RăspundețiȘtergere