joi, 2 octombrie 2014

O tara unde e bine sa imbatranesti

Clasamentul realizat de Global AgeWatch masoara bunastarea financiara si sociala a persoanelor de peste 60 de ani din 96 de tari din intreaga lumea.

Cea mai buna tara pentru persoanele in varsta este Norvegia, urmata de vecinii lor Suedia, potrivit topului publicat de Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice (1 octombrie)
Analiza estimeaza ca pana in anul 2050, peste 21% din întreaga populatie a planetei va avea peste 60 de ani. Mai mult, in 40 de tari, 30% din populatie va avea această varsta. Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite, pana in 2030, peste 1,4 miliarde de oameni vor atinge pragul de 60 de ani.


La realizarea ierarhiei au fost luati in considerare factori precum sanatatea si siguranta financiara, potrivit postului BBC News.

Primele cinci cele mai bune tari pentru persoanele varstnice sunt: Norvegia, Suedia, Elvetia, Canada si Germania, iar la polul opus se afla: Afganistan, Mozambic si Gaza. SUA se afla pe locul opt, inaintea Japoniei si dupa Islanda, China sa afla in acest clasament pe locul 48, iar Rusia pe locul 65.


Sursa: yahoonews

4 comentarii:

  1. Ce stiu eu cu siguranta este ca nu e bine ca eu sa îmbatrânesc în Franta. Pentru aici le-am cam facut praf socialismul, n-am mai avut chef sa-l mai fac la fel de bun o data.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti mai aproape de Norvegia, ca mine...deci!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu as tinde sa recomand Norvegia persoanelor care anticipeaza ca e posibil sa dezvolte probleme de sanatate pe masura ce imbatranesc. Pt batranii sanatosi e insa ok.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma grabesc sa adaug: pt batranii sanatosi care au apucat deja sa iasa la pensie inainte de ultima reforma.

    RăspundețiȘtergere