joi, 16 octombrie 2014

O padure intr-o zi

Sute de voluntari au plantat o padure cu suprafata de 40 de hectare, la marginea unei comune din apropierea Sucevei. Cele 40 de hectare de teren arid au fost plantate intr-o singura zi, cu goruni si stejari.

Pentru a impaduri, au fost necesare 4.000 de kilograme de ghinda de stejar si gorun, care au fost stranse din timp, de catre proprietarii terenurilor, din locurile indicate de silvicultori. Dupa aceea, la sediul Ocolului Silvic Adâncata, cantitatea de ghinde a fost selectata, pentru a fi plantate doar cele care garantau reusita culturii.


Pe langa cele 4 tone de ghinda folosita au fost pregatiti si mii de puieti de arbori, tot din specii de foioase, pentru a fi plantati in zonele afectate mai puternic de eroziunea solului.

Campania de reîmpadurire din comuna Adâncata a fost sprijinita de catre Directia Silvica Suceava.
Reprezentantii Directiei sunt cei care au identificat suprafetele pentru a fi impadurite si i-au convins dupa aceea pe proprietari de teren sa isi dea acceptul si sa se implice efectiv in realizarea actiunii.

De asemnea, tot silvicultorii suceveni au asigurat si materialul saditor si asistenta tehnica de specialitate, pentru realizarea amenajamentelor silvice, dar si pentru munca efectiva din teren.

Tot în sarcina silvicultorilor va cadea si o serie de lucrari ulterioare, de la cele de indepartare a mistretilor, la interventiile necesare pentru obtinerea unei paduri sanatoase, potrivit jurnalistilor de la monitorulsv.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu