sâmbătă, 25 octombrie 2014

Nunta la cort- invitatie

Suntem inca in perioada in care se fac nunti, chiar daca in multe zone ale tari ai zice ca vine Mos Craciun, suntem totusi la sfarsitul lunii octombrie. Nu suna a invitatie, pentru voi cititori mei ci, mai degraba e o pregatire a mea, pentru simplul motiv ca trebuie sa merg la o nunta. Ce sa-i faci am amici care au hotarat sa se aseze la casa lor si n-au consultat previziunile meteorologice, cand au luat aceasta decizie:)
In vara asta, n-am fost la nicio nunta. Acum, nu stiu cum sa consider asta, de bine sau de rau?
La un asemenea eveniment, la care voi fi prezent, sunt multe pregatiri de facut. Unele sunt normale isi au rostul lor, ca sa zic asa, dar altele sunt mai putin normale, logice.

Hai, sa va enumar cateva exemple:
Locatia evenimentului, rochia miresei, mancarea, aranjarea meselor, aranjamentul florar, lautarii...Sunt lucruri normale pentru o nunta. In ultima vreme am observat ca lautarii sunt inlocuiti cu DJ. Nu stiu daca e mai bine, dar cu siguranta este mai ieftin. Iar in bugetul unei nunti se simte asta.
Mai sunt si alte aspecte utile pentru un asemenea eveniment, ca de exemplu alegerea verighetelor sau a costumului pentru ginerica. In cazul verighetelor ele vor fi purtate toata viata, dar costumul, nu cred ca ar mai fi purtat si cu alta ocazie. Sau poate, ma insel!
Cele mai putin normale, in opinia mea, desigur sunt:
-paharele speciale de pe masa mirilor si de pe masa nasilor, limuzina care ii transporta pe miri sau rochia miresei cu cristale sau aur.
Cred ca nunta se poate desfasura si fara aceste fite, dar dintr-o dorinta exagerata, unii arunca cu banii pe fereastra!
- petrecerea de dupa nunta, adica aceea luna, saptamana de fapt, de miere. Unii arunca o gramada de bani pe tot felul de fite, cand organizeaza evenimentul acesta unic din viata lor, dar ignora o saptamana de relaxare...
Acum, ca sa revin la nunta la care trebuie sa merg. Este o: nunta la cort, dar nu un cort din acela la care probabil unii dintre voi ati fost, pe la tara. E un cort special, cu podea, cu lumini, cu mobilier si incalzitoare, ce poate fi montat intr-o singura zi. Este cea mai rapida solutie. Ca si suprafata un asemenea cort poate fi de 500 de metri patrati. Asadar, invitati sa fie, ca loc e destul.
Personal, n-am mai participat pana acum la o nunta intr-un asemenea cort, de aceea pentru a vedea cum arata, in premiera am cautat pe net imagini cu un asemenea cort special pentru o nunta.

Sursa foto: www.tentavent.ro

Un comentariu: