luni, 27 octombrie 2014

Dulciuri “regale”, dupa o reteta veche de 100 de ani

    Idei de afaceri. O fosta economista face dulciuri “regale”, dupa o reteta veche de 100 de ani


O fosta absolventa de ASE, in varsta de 50 de ani, a pornit propria afacere cu dulciuri care se serveau, pe vremuri, in Casa Regala si palatele boierilor Ghica.

Ca sa-si puna ideea in practica, Camelia Ghican a investit la inceput suma de 5.000 de euro, iar dulciurile sunt realizate manual, din ingredient naturale, fara E-uri sau aditivi, precum nuca de buna calitate, mierea de albine luata direct de la producatori,  ciocolata belgiana superioara si crema ganache din cacao . 

“Cornetul este secretul prajiturii, se lucreaza foarte greu, cu o manopera elaborata, pe tavi unse cu ceara de albine, taiate fierbinti cu cutite incinse in foc, numai in 2 persoane, pe niste fuse speciale de lemn. Este o reteta de pe vremea fanariotilor, adusa de cofetarii boierilor Ghica odata cu venirea si stabilirea lor in Moldova pe Valea Trotusului si transmisa din cofetar in cofetar, din generatie in generatie”, dupa cum a explicat Camelia Ghican pentru jurnalul online: wall-street.ro.
 

Pentru anul ce vine aceasta intentioneaza sa acceseze fonduri europene pentru a-si dezvolta afacerea si, pentru a putea sa mai angajeze cel putin doi salariati. Anul acesta, antreprenoarea estimeaza ca va avea o cifra de afaceri de cel putin 200.000 de lei.

In ceea ce priveste desfacerea produselor, cornetele boieresti ale Casei Ghican se vand, deocamdata, la diferite targuri de produse traditionale.

“Sunt clienti care cumpara in fiecare week-end sau in timpul saptamanii pe baza de comanda prealabila pentru evenimente in familie sau la birou. Ne-am axat pe un singur tip de prajitura, care nu se gasesc in alte cofetarii, (desert de nisa) aceste cornete boieresti, la 65 lei/kg”, a declarat antreprenoarea.

Un comentariu:

 1. I do not know if it's just mе oг if eгhaps everybody else encountering problems
  with your website. It appears like sоme of the teҳt on your posts are runnong off the screen. Can omebody else pleaѕe comment and let me know if thіs is happеnng to them too?
  Тhis couhld be a problem with my web browser bеcause I'vehad this hɑppen befоre.

  Many thanks

  Тake a look at my blog maglite mini torch

  RăspundețiȘtergere