sâmbătă, 11 octombrie 2014

Codul Rutier se vrea schimbat

Un deputat propune schimbarea Codului Rutier. El cere ca toti cei care nu au absolvit minim 8 clase sa nu mai aiba dreptul de a da examenul pentru permisul auto.
De asemenea, cei care au provocat accidente grave, soldate cu victime ar putea sa-si piarda carnetul definitiv, potrivit Stirilor Pro TV.
In actaulul Cod Rutier, examenul pentru permisul de conducere poate fi sustinut de cei care sunt apti din punct de vedere medical, au facut scoala de soferi si au implinit varsta de18 ani.
Legislatia in vigoare nu face nicio referire la studii, iar in trafic sunt si persoane care e posibil sa nu stie sa citeasca sau sa scrie.

Jurnalistii postului Pro TV il dau ca exemplu pe Onorius Mirica, un sofer care in urma cu un an a intrat cu masina intr-o ambulanta care transporta pacienti la dializa. Trei dintre cei care se aflau in ambulanta au murit. Dus la audieri, de catre politisti, acestia au descoperit ca soferul care a provocat accidentul nu stia sa scrie si avea doar 4 clase. Cu toate acestea avea permis de conducere. 


2 comentarii:

  1. mai groasa e in Botosani, unde s-au gasit peste 10 oameni pensionati pe caz de boala: probleme cu vederea si totusi ei conduc.

    RăspundețiȘtergere