joi, 9 octombrie 2014

Andy Schleck. Final de cariera.

In ultima vreme, ciclistul luxemburghez in varsta de 29 de ani, s-a confruntat cu multe accidentari.

Accidentarile lui Andy Schleck, incepute in vara lui 2012, au adus numeroase probleme in plan profesional. Din cauza acestora nu a putut repeta rezultatele bune obtinute pana atunci.

Dupa fractura la osul sacral, din Criteriul Dauphiné, componentul echipei Trek Factory Racing s-a accidentat si la genunchi in Marea Bucla din acest an, iar de atunci nu a mai luat startul in nicio cursa. Din luna iulie, au aparut speculatii privind cariera sa, incheiata astazi ( 9 octombrie 2014), cand ciclistull Andy Schleck a organizat o conferinta de presa, pentru a anunta retragerea din activitate, dupa un deceniu ca ciclist profesionist.


Andy Schleck, a fost considerat unul dintre cei mai talentati rutieri ai ultimilor ani. A castigat Turului Frantei in 2010, primind trofeul dupa ce invingatorul, spaniolul Alberto Contador, a fost depistat pozitiv si i-a fost anulata victoria. Tot in Marea Bucla, luxemburghezul are bifate trei etape si a terminat de tot atatea ori pe primul loc in clasamentul tinerilor.
In anul 2009, pe cand concura pentru echipa: Saxo Bank, s-a impus in Clasica Liège–Bastogne–Liège, cea mai veche si frumoasa clasica din lume, dupa o cursa fantastica in care a evadat singur aproximativ 30 de kilometri inainte de final.

Odata cu retragerea lui Andy Schleck, "ciclismul devine mai sarac"....declara la aflarea vesti, rutierul spaniol Alberto Contador.




Sursa: Eurosport

Un comentariu: