luni, 29 septembrie 2014

Vom avea plaje mai mari

Pe coasta sudica a Marii Negre, o companie din Olanda a inceput lucrarile pentru a mari suprafata plajelor si, de asemenea pentru refacerea falezelor. Potrivit: Știrile TVR, este vorba despre un proiect cu fonduri europene, iar la finalul lucrarilor s-ar putea sa avem o plaja, pe litoralul romanesc, cu peste 30 de hectare mai mare.
Specialistii spun, ceea ce se si vede de fapt, ca in ultimii ani litoralul romanesc a piedut kilometri intregi de plaja din cauza eroziunii. Olandezii au inceput lucrarile in zonele: Tomis Centru, Tomis Sud, Tomis Nord si Eforie Nord. De asemenea, lucrari se vor efectua si in Mamaia Sud.
In jur de 250 de mii de tone de piatra vor fi transportate din carierele aflate in Dobrogea, iar o nava va aduce nisip din largul marii. Investitia este de aproximativ 170 de milioane de euro, iar 85% din bani sunt asigurati de UE. Olandezii ofera, pentru aceasta lucrare, o garantie de 50 de ani si au dat ca termen de finalizare primavara anului viitor.

4 comentarii:

  1. Doamne Ajuta...sa se faca

    RăspundețiȘtergere
  2. E de bine!!!
    Deci, sa fie, ca la anu' ne umplem de turisti...

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuia ca aceasta amenajare a plajelor sa se intample mai devreme, dar totusi, mai bine mai tarziu decat niciodata. Proiectul este unul ambitios si asteptam cu mare entuziasm rezultatele!

    RăspundețiȘtergere