luni, 22 septembrie 2014

Transformarea lui Brancusi in cyborg, contestata la CNA

Spot publicitar aparut de curand pe posturile TV, a fost contestat de catre Asociatia Proiect Urban, pentru ca i-ar falsifica vocea si cuvintele marelui artist Constantin Brancusi .
Asociatia a reclamat la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) spotul publicitar care promoveaza in fapt o banca comerciala, folosind imaginea sculptorului Constantin Brancusi. Si, asta deoarece, sustine Dan Podaru, presedintele Asociatiei Proiect Urban, “prelucrarea electronică utilizată în spotul publicitar  a imaginii lui Constantin Brancuși mistifică identitatea reală a marelui artist și creează o falsă confesiune aparent a acestuia”.


“Neexistând un marcaj sau o atenționare asupra faptului că personajul din imagini nu este Constantin Brâncuși este generată impresia unei confesiuni a marelui creator, însă este o falsă confesiune ce poate aduce atingere identității și crezurilor reale ale artistului cu privire la opera sa. În concluzie, spotul publicitar transmite publicului o imagine a unui cyborg, nu a adevăratului artist Constatin Brancuși”, sustine reprezentantul Asociatiei Proiect Urban.
In sesizarea adresata CNA-ului, Dan Podaru a invocat mai multe articole din Legea Audiovizualului, care au fost incalcate de acest spot publicitar difuzat pe posturile TV.

“Dorim să sesizăm apariția unui spot publicitar în care animarea fotografiei cu imaginea lui Constantin Brâncuși prin mijloace electronice lasă impresia unui document autentic, a unui material documentar de arhivă (învechit prin procedee cinematografice), însă nu este deloc așa, spotul reprezentând doar o creație a agenției și nu un document autentic”, sustin reprezentantii Asociatiei Proiect Urban.


Clipul cu pricina:



Potrivit celor de la Proeict Urban, publicului ii este aratata o imagine a lui Constantin Brancusi realizata, electronic, nu una reala, demers care induce in eroare si il manipuleaza pe telespectator.

2 comentarii:

  1. Spotul asta nu ma obliga sa cumpar ceva.
    Cei de la Proiect Urban au vreo proba care sa sprijine ceea ce spun?

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar daca nu obliga, sa folosesti fara sa platesti, nu e OK!

    RăspundețiȘtergere