joi, 25 septembrie 2014

Şugaş Băi, a "reînviat" după 25 de ani

Mica statiune turistica din Ardeal si-a schimbat complet fata in ultimii doi ani, si asta datorita unor proiecte gandite si puse in practica de autoritatile locale.

Primul lucru pe care l-au facut autoritatile locale a fost sa cumpere, de la omul de afaceri Ioan Neculaie, mai multe obiective turistice lasate in paragina dupa privatizare, printre care sunt: un restaurant, o mofeta (o baza in care sunt valorficate beneficiile mofetei, un produs gazos folosit in tratamentul bolilor pulmonare, reumatice si ale circulatiei sangelui, contind in principal dioxid de carbon), o baza de agrement si un mic hotel.


Anul trecut, prin intermediul unui proiect realizat din fondurile europene, denumit "Drumul apelor minerale", a fost deschis un centru spa in care sunt incluse doua bazine (unul cu apa rece si unul cu apa calda), bai turcesti, o sala de fitness si saune finlandeze.

La sfarsitul acestei luni vor fi finalizate lucrarile la un teren de minigolf cu 18 piste, un teren pentru sporturi extreme (cu rampa de racing pentru ciclisti, plasa de catarat, trambulina pentru copii, cablu de acrobatie si teren artificial pentru escalada), si un teren de tenis.

Baza de tratament a statiunii a fost refacuta in totalitate si dotata cu bai galvanice, o sauna, aparate de kinetoterapie, magnetodoaflux, electroterapie, masaj si hidromasaj. In cladirea fostului restaurant a fost amenajat un spatiu nou de agrement cu mese pentru tenis de masa, aparate de fitness si jocuri recreative.

Potrivit autoritatilor locale, intreaga baza de agrement a statiunii (care include si doua partii de schi) va fi administrata de o firma infiintata de Primarie. Aceasta societate va angaja personalul necesar, din randul locuitorilor orasului Sfantu Gheorghe (municipiul in raza carui se afla administrare statiuni) si din zona limitrofa ei.

Şugaş Băi este asezata la o altitudine de 747m, in Muntii Gurghiului. Distanta fata de Bucuresti fiind de 200 de KM:

Sursa foto: primariasfantugheorge.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu