joi, 25 septembrie 2014

Pana unde ?

                                                                    Pana unde ???
E cea mai noua intrebare a mea !
Pana unde ce ?
Pai, orice v-ar trece prin cap...de la pana unde mergem sa obtinem ceva, sa atingem un scop...pana la ....unde stabilim limitele a ceea ce induram ?

De cate ori vi s-a intamplat sa ziceti "Mai rau de atat nu se poate " si totusi sa se poata sau "Mai fericit de atat nu pot fi " si sa va inselati din nou ?


Hai sa incepem cu partea proasta: "Pana unde mergem cu rabdarea, cat de multe induram si de ce ?"
Oare persoana, femeie sau barbat, care indura umilinte, uneori fara sa riposteze doar privind si tacand, crede ca merita?
Sau vinovata o fi educatia primita?....

2 comentarii:

  1. Bingo la ultima intrebare
    Dar educatia e educatie. In anumite momente, efectul de turma domina ratiunea. Neavand educatia necesara, acest este mai profund si duca la... lipsa de ratiune. Politica se bazeaza pe asta si cei vor sa domine, in general.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai probabil răspunsul are legătură (și) cu educația: cum ai fost educat să crezi despre tine, așa te vei comporta, în acord sau nu cu așteptările celor din jur. Cel mai probabil, cu cât ai așteptări mai mari de la cei din jur, dacă acestea sunt înșelate, vei „îndura” (accepta) destul de puține ....și vei fi dispus să mergi destul de aproape, ca să spun așa ...

    RăspundețiȘtergere