luni, 15 septembrie 2014

Evolutia preturilor la apartamente

Dupa. o scadere usoara de 1,8%  in luna iunie, prima luna de vara, in celelalte duoa luni ale verii apartamente si- au mentinut un trend de crestere usoara relativ constanta

Suma medie ceruta pentru un apartament scoas la vanzare la nivel national era, la finele lui august, de 907 euro pe metru patrat util, fata de 904 si 906 euro pe metru patrat la sfarsitul lui iunie si, respectiv, iulie, dupa cum arata indicele imobiliare.ro.

Majorarile din primele luni ale anului 2014 au fost compensate de scaderile din aprilie si iunie, astfel incat nivelul actual de pret este foarte apropiat de cel din ianuarie, adica de 903 euro pe metru patrat, si, totodata, de cel atins in perioada similara a anului trecut, de 910 euro pe metru patrat.



In ciuda faptului ca per ansamblu la nivel national, sunt semne de stabilizare, in unele dintre marile orase pretentiile de vanzare sunt ceva mai ridicate la finalul acestei veri decat anul trecut.



In Bucuresti, suma medie ceruta pentru un apartament scoas la vanzare a ajuns, la sfarsitul luni august, la 1.076 de euro pe metru patrat util, de la 1.075 de euro pe metru patrat in iulie.

Nivelul actual de pret este cu 2,1% mai mare fata de cel atins in perioada similara a anului trecut.

Apartamentele vechi sunt cu 1,3% mai scumpe, avand o valoare medie de listare de 1.013 euro pe metru patrat, fata de 1.000 de euro pe metru patrat, in august 2013.

Apartamentele din blocurile noi costa acum, in medie, 1.178 de euro pe metru patrat, cu 0,4% mai mult decat 1.173 de euro valabil anul trecut.



Constanta este singurul dintre oras marile centre regionale analizate in care nivelul actual de pret este mai mic decat anul trecut. Diferenta fiind de 1,7% fata de nivelul atins in 2013, de 869 de euro pe metru patrat util.

Tendinta de scadere a fost dictata în mod exclusiv de apartamentele din blocurile vechi, care s-au ieftinit cu 2,9%, de la 865 la 840 de euro pe metru patrat util.

2 comentarii: