luni, 1 septembrie 2014

Cu o idee originala poti gasi finantare in Danemarca


Cei care au idei de afaceri originale, dar nu dispun de finantare pot sa participe la un concurs international in Danemarca

Domeniile pentru care se primesc aplicatii sunt: arhitectura, design, arte si mestesuguri, film, publicitate si fotografie, muzica, artele spectacolului, moda, gastronomie, presa si edituri, televiziune si radio, software. De asemenea sunt admise aplicatiile pe computer si publicatii virtuale, jocuri si jucarii. Cei desemnati castigatori vor primi finantare pentru proiectele lor.

Creative Business Cup, caci asa se numeste,  este un concurs conceput de danezi in anul 2010 si extins la nivel international in anul 2012. De mentionat ca România se afla la a treia participare, iar selectia pentru concursul din acest an este organizata de Creative Seeds. Termenul limita pana la care se pot face inscrieri de idei de afaceri pe siteul: creativebusinesscup.ro este 20 septembrie 2014.



Ce care doresc sa participe trebuie sa completeze, in limba engleza, un plan de afaceri bazat pe cifre si propuneri concrete, cu care trebuie sa-i convinga pe potentialii parteneri si investitori de ce este oportun sa-si investeasca banii, timpul si energia in ideea lor. Antreprenorii au nevoie de o idee proprie, inovatoare, dar care poate fi in orice stadiu de dezvoltare, cu potential de piata.



Cel care va castiga selectia in România va concura pentru titlul de World’s Best Creative Entrepreneur urmand sa-si sustina ideea in fata unui juriu format din circa 20 de experti internationali, la Copenhaga, in Danemarca. Cuvantul-cheie al concursului, este creativitatea: fie ca-i vorba de un obiect, de un serviciu inovator, de o nevoie creata pe piata sau de o idee care sa implice creativitatea consumatorilor. Premiile oferite de organizatori au o valoare totala de 100.000 de dolari, iar initiatorii proiectelor beneficiaza si de o mare expunere in mediul international de business.

Ultimele doua editii, a fost castigate de echipe cu super-idei. Anul trecut, o echipa din Croatia, care a creat probabil cel mai folositor ursulet din intreaga istorie a jucariilor, a castigat competitia.

"Teddy the Guardian este un ursuleț de pluș care conține senzori ce monitorizează starea de sănătate a copilului, atunci când este îmbrățișat. Acesta monitorizează indici precum pulsul, tensiunea, temperatura corpului sau saturația oxigenului, ajutându-i pe părinți și pe medici să supravegheze cu ușurință starea acestuia. Datele sunt transmise pe smartphone, tabletă sau pe o aplicație web. Mai multe gasiti pe siteul: teddytheguardian.com
Anul trecut, România a intrat in finala cu o casa solara inteligenta.
Asadar, nu uitati, pana pe 20 septembrie 2014 se mai fac inscrieri. Daca ai o idee intra in competitie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu