joi, 18 septembrie 2014

Cascada Bigar, aproape distrusa

O comoara a naturii din România, se afla in mare pericol. Cascada Bigar, caci despre ea este vorba. a fost lovita de o viitura puternica.


Cascada Bigar, din Caras-Severin, desemnata anul trecut de The World Geography, ca fiind cea mai frumoasa cadere libera de apa din lume, este speciala datorita stratului de muschi care acopera o stanca masiva aflata in calea apelor foarte repezi de munte.

La viitura, de zilele trecute, apele involburate au lovit cu tarie stanca, iar stratul de muschi a avut cu siguranta de suferit.


Cascada din Munţii Aninei, parte a Parcului Natural Cheile Nerei-Beuşniţa, este situata la 12 kilometri de localitatea Bozovici. Locul i-a cucerit pe jurnalistii de la Huffington Post. "Se întâmplă uneori să vezi o fotografie cu un peisaj naturale care ţi se pare ireal. Aşa se întâmplă şi în cazul izvorului Bigăr, ce pare desprins din basme... E un loc magic", au scris jurnalistii publicatiei americane, in articol publicat in aceasta primavara.

Un cititor al publicatiei Opinia Timisoarei a surprins momentul in care viitura loveste cascada.

2 comentarii:

  1. Am fost acolo anul trecut dar înca n-am apucat sa pun poze. In realitate este mai frumoasa decât se povesteste. Sper sa fie totul recuperabil, natura are resurse incredibile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu adevarat natura are resurse inimaginabile. In 2006, Dunarea era in Prcul Central si s-a luat decizia spargeri digului din balta...a fost un dezastru pentru animale si fauna....Atunci nu-mi imaginam ca o sa mai fie ceva in afara de o mlastina imensa...In aceasta vara am ramas surprins ca dupa aproape 8 ani, fauna arata superb si, ca bonus pescarusi si albatrosi si-au gasit adapost....Deci...mama natura are resurse...cum spuneai si tu!

      Ștergere