vineri, 29 august 2014

Ultimul carnaval- 30 august- Mamaia!

Radu Mazare, primarul nonconformist pregateste ultima parada a verii din Mamaia. Carnavalul ce va avea loc pe 30 august, il va situa pe primar in centrul atentiei, deoarece il va intruchipa pe faraonul Ramses al III-lea al Egiptului.

„O să fie un sarcofag gol, prezentat pe scenă, după care o să se închidă, o să iasă fum din sarcofag şi o să apară faraonul. Iar magul meu o să apară din foc”, a declarat Radu Mazare. Conform acestuia va fi spectacol si cu animale aduse de la un circ ambulant - lei, pitoni si un aligator de trei metri.


Ca de obicei, exista si un Gica-contra, Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN a trimis o scrisoare catre Primaria din  Constanta prin care se cere eliminarea din programul Carnavalului a defilarii cu animale salbatice apartinand de Circul Americano Vargas.


Organizatia respectiva avertizeaza ca astfel de manifestari sunt inadecvate din punct de vedere estetic si ca se supun animalele salbatice la stres inutil.

„Considerăm drept abuz folosirea animalelor salbatice în reprezentațiile de circ, cu-atât mai mult folosirea lor într-un eveniment organizat de o adminstrație publică şi finanțat din bani publici. Fundația VIER PFOTEN denunță astfel de acțiuni și le face publice în campania Stop it! Fără animale sălbatice în circuri, susținută la nivel național si internațional prin zeci de mii de semnături. Vă solicităm pe această cale să reconsiderați evenimentul pe care-l pregătiți pentru 30 august și să eliminați din program defilarea cu animalele sălbatice”, se arata in comunicatul celor de la VIER PFOTEN, trimis la Primaria Constanta

Tot in ceea ce priveste protectia animalelor, unii turisti aflati in Mamaia au reclamat faptul ca ponei sunt exploatati de dimineata pana noaptea tarziu pe aleile statiunii pentru fotografii si calarie. De asemenea, turistii spun si ca ar trebui interzise trasurile, considerand ca si caii sunt exploatati pana noaptea tarziu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu