luni, 4 august 2014

Tunelul iubirii

O cale ferata din Romania, abandonata de ceva vreme, figureaza pe o lista a comorilor ascunse din tarile membre ale Uniunii Europene.

Linia de cale ferata abandonata facea, candva, legatura dintre cele doua orase severinene Caransebes si Otelu Rosu Vegetatia care s-a dezvoltat, de-a lungul anilor in jurul sinelor de cale ferata ruginite, a transformat aceasta linie intr-un adevarat obiectiv turistic romantic. Internautii il numesc: Tunelul iubirii.

Acest obiectiv mirific apare, de anul acesta, pe o lista cu 28 de locuri mai putin cunoscute si vizitate din Europa, cate unul pentru fiecare stat membru. Aceasta lista a fost realizata de Parlamentul European.


Proiectul de promovare a locurilor deosebite, din cel 28 de state membre, a purtat numele: "Descoperă Europa" si-a fost lansat in anul 2013, cu ajutorul unei aplicati mobile numita: Foursquare.  Anul trecut, pe aceasta lista a fost trecut Transfagarasanul. Noua lista, din acest an, numita acum: Re-descoperă Europa, include obiective despre care legislativul european spune ca este foarte probabil sa nu fi auzit vreodata. Un castel de nisip, un sat muzeu,  un buncar sovietic secret, fenomene geologice — sunt doar cateva dintre propunerile, reprezentand noi atractii pentru toate gusturile, cf. site-ului agepres.ro.

2 comentarii:

  1. E superba!
    Avem atat de multe locuri frumoase pe care nu le stim, de care n-avem habar...E bine ca sunt scoase in prim plan, pentru a stii, pentru a le vizita...
    O seara placuta, iti doresc sa ai...

    RăspundețiȘtergere