luni, 11 august 2014

Titlul mondial la canoe

Alexandru Dumitrescu și Victor Mihalachi au câștigat medalia de aur în proba de canoe dublu pe distanța de o mie de metri la Campionatele Mondiale desfasurate la Moscova.
Cei doi au mai obținut, în proba de 500 de metri, medalia de argint. Alexandru Dumitrescu (26 de ani) și Victor Mihalachi (25 de ani) sunt deja doi dintre cei mai titrați canotori din lume în acest moment, având în palmares patru titluri mondiale și trei europene.


Canotorii români au dominat cursa de la început până la sfârsit, încheind la o barcă distanță de canotorii din Ungaria, care a cucerit argintul, și la mare depărtare de echipajul Germaniei, medaliat cu bronz.

Clasările pe podium obținute de Dumitrescu și Mihalachi sunt singurele perfromanțe notabile ale delegației noastre la Moscova.

Mai mult, pe aceeași pistă, Krîlatskoe, la Jocurile Olimpice de la Moscova, în 1980, legendarii Ivan Patzaichin şi Toma Simionov reuşiseră aceleași perfromanțe: argint la canoe 500 de metri şi aur la 1.000 de metri.

Cei doi au participat la proba de sprint, pe distanța de 200 de metri, unde, însă, n-au obținut decât locul 9, această întrecere nefiind una la care excelează.


Sursa: yahoonews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu