luni, 4 august 2014

Superstitii intiparite in minte!


"Una dintre superstitiile care ne sunt intiparite in minte prin influenta mediului este cea care nu este bine sa fim prea fericiti, deoarece se vor intampla lucruri rele dupa aceea.

Pe langa faptul ca superstitiile sunt credinte irationale, odata ce ni le insusim incepem sa fim terorizati de ele, iar ele devin reale tocmai pentru ca noi credem in ele si le dam putere. La nivel de mental comun, exista atat de multe superstitii care ne influenteaza viata: pisica neagra, galeata goala, scara, etc.

Credintele pe care le accepti in mintea ta sunt cele care iti creeaza realitatea, astfel ca superstitiile pot deveni reale deoarece tu le fabrici in mintea ta.



Dar, sa revenim la credinta cum ca daca iti dai voie sa fii fericit, ti se vor intampla lucruri groaznice dupa aceea. Unii oameni nu-si dau voie sa fie fericiti deoarece ei cred ca a fi fericit ii face o persoana mai rea decat altii si ca ceilalti ii pot percepe ca fiind egoisti, plictisitori sau superficiali. Avem tendinta sa ne uitam ciudat la un om care afirma ca este fericit, nu-i asa? Sau chiar gandim "lasa ca o sa vezi tu maine"...

Pe scurt: nu avem voie sa fim fericiti ca sa nu parem ciudati in ochii altora sau ca sa ne protejam de consecintele negative care apar dupa starea de fericire.

Hai sa rescriem aceasta superstitie

In primul rand, scopul vietii noastre pe acest pamant este fim fericiti, sa ne traim viata frumos, sa ne bucuram de miracolul existentei.
In al doilea rand, in viata oricarui om exista si perioade cu nori, diverse probleme cu care ne confrutam si pe care putem sa le depasim mult mai usor daca avem o atitudine pozitiva.

Concluzia este: sa cautam mereu sa fim fericiti, sa ne bucuram de noi insine si de viata si sa depasim problemele care apar cu o atitudine constructiva si pozitiva.

Daca dam crezare superstitiei, nu ne dam voie sa fim fericiti ca sa nu avem probleme, insa problemele apar oricum si astfel pierdem de doua ori: si pentru ca nu ne dam voie sa fim fericiti in rest si pentru ca vom fi mult mai apasati de situatiile neplacute atunci cand apar.

Tu ce alegi? Superstitie sau fericire si atitudine pozitiva?"


Sursa : www.ursula-sandner.com/ebook

Un comentariu:

  1. Zau, dar eu ma simt mai fericit daca am voie sa-mi pastrez si cateva superstitii, din alea de bun augur cum deja ziceam ca prefer, (ca fata de alea rele sunt modern stiintific si nu le bag in seama), de ex va rog sa nu-mi interziceti bucuria de a gasi un trifoi cu 4 foi, ca ma supar si o sa devin chiar morocanos ! Plus, in lista de superstitii obligatorii eu mai includ si pe aia cu buburuza, in care vezi incotro zboara ca sa stii in ce directie geografica iti poti gasi dragostea sau chiar un viitor consort, nu doar asa de pe aplicatiile stiintifice Grindr sau Tinder !

    RăspundețiȘtergere