luni, 18 august 2014

Satul care si-a cumparat barul.

Satul care și-a cumparat barul pentru a face restaurant, cafenea, galerie de arta si posta...
Localnicii din Bamford, un sat sitaut in Marea Britanie, districtul Peak, au decis sa salveze de la dispariție hanul, un simbol al locului. „Este mai mult decât un bar, este locul în care se întâlnesc toți oamenii. Este centrul tuturor lucrurilor care se întâmplă în această comunitate”, spune John Soady, unul dintre noii propietari ai localului, membru al consiliului director, potrivit site-ului mirror.co.uk.

Hanul The Anglers Rest, nu e chiar asa o cladire banala, ci este una incarcata de istorie. A luat fiinta in anii 1700. In ultimii ani insa, a fost transformat intr-o simpla berarie, apoi a ajuns pe mainile unui proprietar de pub-uri care l-a adus in starea de faliment si a decis in cele din urma vanzarea lui. Afland de acest fapt, cei peste 1.000 de locuitor s-au speriat ca hanul ar putea ajunge pe mana cui nu ar trebui si ar putea chiar disparea.
Asadar, au decis sa puna mana de la mana pentru a strange suma necesara cumpararii si, sa participe la licitatie. Au stabilit ca suma minima sa fie de 200 de lire de locuitor, iar maximul pe care il poate da un locuitor sa fie 20.000 de lire. Evident, ca banii urmau sa se transforme in actiuni la The Anglers Rest. 
Spre surprinderea lor, au reusit sa stranga rapida peste 325.000 de lire.
Dupa ce au cumparat hanul, localnicii au decis ca nu poate sa ramana un simplu loc de intalnire unde sa se poate bea o bere. Asa ca au investit in el si, acum nu mai e doar un bar, ci si un restaurant cu o cafenea, o galerie de arta, precum si un oficiu postal. Oficiu postal care fusese inchis cu putin timp inainte de vanzarea barului The Anglers Rest. Mai mult, noi proprietarii, au anuntat ca sunt deja pe profit.

Un comentariu:

  1. Ce iti e si cu englezii astia. plini de initiatva cand vine vorba dde bar si alcool sau mai bine zis de bere...

    RăspundețiȘtergere