miercuri, 13 august 2014

“Prima mașină”, program, conditii...

Programul "Prima masina" demareaza din toamnaPrin programul “Prima mașină”, pe care Guvernul Romaniei vrea să îl demareze din toamnă, vor putea fi achiziționate  5.000 de autoturisme noi în acest an, și  20.000 anul viitor.

Pentru a putea accesa acest program, tinerii trebuie să îndeplinească mai multe condiții:
Astfel, se vor încadra pentru un credit “Prima mașină” cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, si care nu au avut niciodată o altă mașină în proprietate personală.

De asemenea, potrivit unor surse citate stirileprotv.ro, perioada de creditare va fi de până la șapte ani, cu doi ani mai mult față de durata pe care se acordă un credit de nevoie personale în prezent.

Totodată, avansul pentru cei care vor să acceseze un credit “Prima mașină” va fi de 5% din prețul mașinii care nu trebuie însă să depășească 12.400 de euro, cu TVA.
În ceea ce privește veniturile necesare ale celui care vrea să ia un credit prin acest program, gradul de îndatorare ar putea crește până la 60%, față de o treime, cât este acceptat în prezent.


Sursa:Yahoo.News

2 comentarii:

  1. Eu personal nu as recomanda ca prea multi tineri din Romania sa se indatoreze in conditii atat de strigator la cer de financiar dezavantajoase pt o masina, care se si depreciaza pe zi ce trece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dar vezi tu ...e la moda sa ai o masina cand esti tanar si daca nu ai banii apelezi si la astfel de solutii...

      Ștergere