luni, 11 august 2014

Pedaleaza pentru un scop bun

 "Pedalează pentru un scop bun" este o campanie ce are drept scop strangerea de fonduri pentru realizarea unor parcari destinate bicicletelor. Parcarile pentru biciclete vor fi amenajate in jurul mai multor dcoli din oradul Sfântul Gheorghe, de cstre o fundatie din Covasna. 
Campania "Pedalează pentru un scop bun", va avea loc luna viitoare.


"Așteptăm circa 200 de participanți și ne propunem să strângem 20.000 lei (...) pe care să-i folosim pentru achiziționarea mai multor suporturi pentru biciclete care vor fi amplasate în școlile și liceele orașului. După fiecare patru suporturi realizate, fundația va contribui cu o bicicletă, adică după fiecare 4.000 lei strânși HKA va contribui cu 1.500 lei din fondul propriu. În cazul în care se va strânge suma de 20.000 de lei propusă atunci fundația va cumpăra cinci biciclete performante care vor fi puse la dispoziția locuitorilor orașului, prin închiriere. (...) Scopul acțiunii este acela de a contribui la creșterea numărului cicliștilor din oraș și la reducerea efectelor negative ale circulației rutiere, respectiv zgomot, poluarea aerului, aglomerația traficului", a spus directorul executiv al fundatiei ce organizeaza campania, Bereczki Kinga, preluat de: agerpres.ro.

Ciclistii care vor sa ia parte la aceasta actiune se pot inscrie incepând de saptamâna aceasta, pe pagina de web a fundatiei sau la sediul acesteia din Sfântu Gheorghe.

Intr-un alt oras din România, mai exact, in Sibiu, mersul pe bicicleta este incurajat prin acordarea de bani pentru fiecare kilometru parcurs pe bicicleta, insotite de reduceri la nota de plata, achitata la un restaurant.

Astfel, conducerea unui restaurant din Sibiu a hotarat sa acorde o reducere de 10% din nota de plata a fiecărui client care vine la restaurant cu bicicleta.

”Încercăm prin această reducere să intrăm puțin în trendul Sibiului, de oraș verde, ce susține mersul cu bicicleta. Singura condiție pentru a beneficia de această reducere este să ajungi aici cu bicicleta, iar reducerea va fi aplicată la nota de plată”, dupa cum spunea administratorul restaurantului.

Si reprezentantii Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu încurajeaza bicicleta, ca mijloc de deplasare. In ultimii trei ani, angajatilor institutiei de cult li se ”decontează” mersul pe bicicleta. Ei au primit, in acest scop, biciclete dotate cu kilometraj, iar zilnic intocmesc o foaie de parcurs, in care isi noteaza numarul de kilometri parcursi. La finalul lunii, pentru fiecare kilometru parcurs, primesc cate 60 de bani.

Compania Continental Automotive Systems, ofera angajatilor câte 1 leu pentru fiecare kilometru parcurs cu bicicleta, in drumul spre sau de la serviciu.  Banii astfel stransi sunt apoi donati in scopuri caritabile.



Incet, incet bicicleta devine un vehicul rutier tot mai prezent pe strazile din marile orase.



Sursa foto: www.giant-bicycles.com/ro-ro/

Un comentariu: