miercuri, 20 august 2014

De la alcool la legume

Doi antreprenori, fosti importatori de bauturi alcoolice, s-au asociat cu niste investitori germani si elvetieni intr-o ferma de legume, din judetul Buzau.

Ferma, situata mai exact in comuna buzoiana Mărăcineni, are o suprafata de 500 de hectare, avand dispus pe teren circa 100 de solarii si spatii de depozitare. De asemenea, mai dispune de spatii pentru sortarea legumelor care mai apoi pot ajunge pe rafturile hipermarketurilor

Investitia facuta de investitori a fost de 2,5 milioane de euro, potrivit site-ului: zf.ro.


In prezent, cei doi antreprenorii romani Petru Berciu si Ion Biris detin impreuna 25% din din ferma de legume a carei productie este estimata pentru acest an intre 12.000 si 18.000 de tone.

Ion Biris a precizat ca productia de anul acesta va pleca in cea mai mare parte catre o fabrica de conserve din Galati si catre o alta fabrica din Valcea. Din productia de anul acesta se estimeaza ca doar 15% va fi vanduta pe piata.

De asemenea: “Se încearcă reactivarea unor soiuri vechi care au dispărut de pe piaţa românească, cred că acesta va fi marele câştig“, a mai spus Ion Biris, pentru site-ul zf.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu