miercuri, 13 august 2014

Asa ceva: uzura prematura a organismului

Angajații unei primării vor primi spor la salariu pentru "uzura prematură a organismului"
Consiliul Local al Primariei Buhusi, din judetul Bacau, au votat ca angajati sa primeasca un spor de 15% din salariu, pentru "uzura prematura a organismului" si "efort fizic mare, in conditii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibratii".

Acest spor se aplica tuturor angajatilor institutiei. Adica, celor144 de angajați, cati are primaria respectiva, salariile urmand sa se majoreze cu sume cuprinse intre 100 si 150 de lei, pe luna.


Autoritatile locale din Buhusi sunt de parere ca sporul este absolut justificat, in conditiile in care s-au facut masuratori pentru determinarea factorilor de risc.

"Ne încadrăm în lege cu acest spor, în condiţiile în care au fost făcute măsurători de către o firmă specializată în domeniu. S-au mai acordat astfel de sporuri prin ţară şi de aceea nu avem de ce ne teme de Curtea de Conturi care, până la urmă, nu este o sperietoare dacă respecţi legea. Mai bine de două treimi dintre angajaţi au salarii derizorii, cuprinse între 675 şi 980 de lei şi este de datoria noastră să-i mai sprijinim cât de cât cu ce putem, cum este acest spor”, dupa cum a declarat primarul urbei, Ionel Turcea, pentru mediafax.ro.

Nelamurirea mea este legata de procentul cu care vor fi majorate taxele si impozitele locale pentru a sustine aceasta masura, ca doar n-a sa vina primarul sau viceprimarul cu banii de acasa?

Un comentariu:

  1. Asta-i Romania si, noi nu avem reactie...sau poate atunci cand intregul salariu il vom da pe taxe si impozite ne vom trezi...

    RăspundețiȘtergere