vineri, 25 iulie 2014

Pod din PET-uri bun de Cartea Recordurilor

Un pod din PET-uri demn de Cartea Recordurilor a fost inaugurat la Timisoara. Podul din sticle de plastic ar putea situa Timisoara in Cartea Recordurilor. Inaugurat ieri( 23.07.2014), pe canalul Bega, in zona Flacara, acesta este menit sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste reciclarea deseurilor in Romania
Proiectul a inceput in primavara acestui an si a implicat sute de voluntari, cateva institutii publice, dar si companii din Timisoara. Incepand de ieri, timp de doua saptamani, canalul Bega poate fi traversat de locuitori din Timisaora, dar si de turisti, pe podul din PET-uri. Construit la initiativa asociatiei EcoStuff Romania, la realizarae lui s-au folosit 104.502 sticle de plastic. La inaugurarea de ieri a fost prezent si primarul Nicolae Robu. Acesta care a declarat publicatiei locale opiniatimisoarei.ro:

„Este o nouă premieră a Timişoarei şi sperăm să intrăm cu ea în Cartea Recordurilor, pentru că acest pod este realizat cu 104.502 sticle de plastic. Recordul anterior a fost de vreo 40.000 şi nu s-a realizat un pod, ci un fel de punte. Aici s-a muncit din greu şi s-a făcut o lucrare foarte interesantă. Trebuie să spunem că dincolo de performanţa în sine, noi am vrut prin acţiunea aceasta să dăm un semnal către cetăţeni să colecteze aceste PET-uri şi să le predea celor care reciclează, pentru că este păcat să poluăm apele noastre”,
Cei care vor sa traverseze canalul Bega pe podul din PET-uri sunt rugati sa respecte anumite reguli: 
sa nu fumeze pe pod;
sa nu alerge pe pod;
sa nu sara pe pod; 
sa nu poarte tocuri pe pod; 
De asemenea, copiii trebuie sa fie insotiti de adulti la taversarea acestui pod. De-a lungul balustradelor din sticle de plastic sunt montate siruri de leduri care luminează inedita constructie pe timpul noptii. Seara podul va fi animat de mai multe concerte si spectacole, printre care si un concert al Orchestrei Filarmonicii si un spectacol de balet.
Proiectul Podului din PET-uria fost inscris pentru validare de catre reprezentantii Guinness World Records. Documentatia necesara acestei inscrierii  a fost trimisa prin curier la Londra, urmand ca in cel mult sase saptamsni cei care au lucrat la realizarea podului sa primeasca un raspuns.


Sursa: YahooNews.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu