luni, 14 iulie 2014

Odihna si hrana fac minuni!

Odihna si hrana fac minuni! In anumite momente din viata, cand suntem stresati si obositi, cand nu ne hranim cum ar trebui, cand actioneaza asupra noastra tot felul de stimuli care ne fac sa ne simtim inconfortabil, mintea noastra incepe sa fie populata de ganduri anxioase, depresive, obsesive, paranoice, s.a.m.d. Mintea fiecaruia dintre noi are propriile sale metode de a ne arata ca nu facem bine ceva cu noi insine sau cu felul in care traim.

Este bine sa recunosti aceste ganduri ca fiind irationale, sa nu le dai putere luandu-le in serios, ci sa te straduiesti sa le depasesti. Odihneste-te, hraneste-te corespunzator, identifica si actioneaza asupra stimulilor stresori sau negativi si elimina-i pe cat posibil, si vei vedea ca acele ganduri irationale vor disparea din mintea ta.


Daca le dai putere, daca te concentrezi asupra lor si le validezi mai mult decat trebuie, ele iti vor acapara mintea si te vei adanci din ce in ce mai mult in stari anxioase, depresive, obsesiv-compulsive, etc.

Ar fi bine sa percepi aceste ganduri ca pe un semnal ca este necesar sa schimbi ceva la tine insuti sau la conjunctura in care te afli acum, sa actionezi si sa le depasesti. Foloseste-ti puterea ca sa treci peste aceste ganduri irationale si in niciun caz nu le valida ca fiind reale.


Ca si concluzie scurta: uneori odihna si o hrana corespunzatoare fac minuni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu