vineri, 4 iulie 2014

O noua implinire pentru o noua nevoie

O persoana moderna are tot confortul in aceasta lume, dar noi suntem tot nesatisfacuti – de fapt, mai mult decat inainte. In trecut, daca o persoana avea o bucata de paine pe zi, ea nu putea visa la mai mult de atat. In comparatie cu asta, uitati-va la toate lucrurile de care are nevoie o persoana moderna. Totusi, este satisfacuta? Nu! Si toata lumea se intreaba: De ce?

Satisfactia nu se gaseste la nivelul obisnuit, uman si niciuna din noile jucarii pe care le primim nu ne va ajuta. Vrem sa ne dopam cu bazaconii, dar golul care apare in noi vine dintr-un loc complet diferit – lipsa similaritatii cu Creatorul. De aceea nu putem sa-l umplem cu altceva decat cu senzatia Creatorului!


Golul se formeaza si se acumuleaza gradual in noi, pana la un anumit moment, pentru a exploda. Atunci incepe sa inteleaga o persoana ca nu mai poate inabusi acest gol. Trebuie sa-l umple, deoarece altfel, viata ei pare mai rea decat moartea. Este imposibil sa gaseasca implinirea pentru aceasta dorinta in aceasta lume, pentru ca este nevoie de revelarea Lumii Superioare, a Creatorului!

Totusi fortele protective ale corpului ne obliga sa cautam cai de a ne induce in confuzie pe noi insine. Oamenii consuma droguri, alcool sau isi umplu vietile cu lucruri goale, la moda, sau cu calatorii. Astfel, ca strutul, ne ascundem capul in nisip pentru a scapa de probleme.

In acest fel actioneza fortele protective ale egoului, dorind sa-si demonestreze ca este implinit si sa ascunda golul care nu poate fi umplut niciodata. De ce sa ne gandim la lucruri pe care nu le putem dobandi oricum, si sa ne distrugem viata?

Dar asta nu poate merge prea mult! Pentru moment, reusim sa ne inducem in confuzie la nivelul animal, pentru a evita sa simtim golul necesar la nivelul uman. Dar acoperirea, inevitabil, va dispare.

In perioade diferite ale istoriei, stari similare au produs solutii tragice, dramatice, revolutii, razboaie. Haideti sa speram ca in cazul nostru, solutia nu va fi asa de cruda. In cazul nostru, trebuie sa ne ridicam de la nivelul lumii noastre, gradul animal, la nivelul Lumii Superioare, gradul lui Adam sau al Creatorului. Asta nu este in puterea noastra si omenirea incepe sa devina nebuna din cauza propriei neputinte.

La nivelul nostru egoist a fost posibil sa urcam de la un grad la urmatorul prin cai, cum ar fi revolutiile, razboaiele, regimuri sau religi, precum si noi tehnologii, ca tiparirea cartilor, motorul cu aburi, Internetul, etc. Toate acestea furnizeaza implinire pentru o anumita perioada de timp, dar acum egoismul s-a epuizat pe sine si nevoia de a releva Creatorul cere expres, o implinire spirituala. Revelam o noua dorinta interioara: sa-L descoperim pe Cel care ne controleaza.

Un comentariu:

  1. Ha ! Uite ca mie niciodata nu mi-a dat prin cap ca marile inventii tehnologice ale omenirii au fost create cu scopul principal de a crea omenirii momente placute de relaxare si placere si umplerea unor goluri de insatisfactie sau plictiseala personale ! De ex motorul cu aburi nu a fost inventat cu scopul principal de a transporta turisti in croaziere de vacanta ci pt a transporta bunuri de consum, materie prima, persoane de tip lucrator (inclusiv chiar si sclav) la serviciu, sau tiparnita a fost inventata in primul rand pt a tipari materiale si manuale educative nu romane de aventuri si dragoste...adica desigur ca ulterior sau chiar si in paralel au inceput a
    fi folosite si pt activitati de relaxare, insa precis nu relaxarea si vacanta au fost scopul principal initial ! Adica pur si simplu asta nu mi-a dat mie prin cap ! Si Internetul pt mase a avut initial o intentie tot educativa din cate am citit intr-un interviu acordat de catre Sir Berners Lee, unul din parintii fondatori de la Cern ai Internetului, apoi s-au luat in considerare si anumite deziderate comerciale si de reclame cam la fel ca in publicistica. Dar desi eu apreciez ff mult educatia, si chiar imi si place sa citesc diverse din diferite enciclopedii si atlase de cand eram mic, si chiar imi si placea sa vad noile manuale la inceput de an scolar, totusi in capul meu
    educatia nu are legatura cu vacanta si relaxarea, ci mai degraba cu o munca
    scolara ! Culmea e ca mereu m-am gandit ca educatia e o activitate necesara oarecum profesionala a oamenilor, nu de umplere a unor goluri de timp liber personal, chiar daca desigur umple niste goluri de ignoranta, si chiar daca poate crea si placere unora dintre noi, dar in nici un caz la toti, plus o educatie total cauzatoare de placere nici nu e de fapt educatie, e addictie, pt ca educatia adevarata trebuie sa contina si o doza de efort neplacut si chin pt a fi cu adevarat eficienta si a se retine ceva ! Sau asa credeam eu ! Ca de ex pe mine reclamele sau chiar si comediile ma pot distra insa
    nu ma educa la nivel informativ sau de schimbare de comportament...pe cand daca as studia un manual plus as face si teme si as da si examen...asa ceva, chiar ca ar fi educativ ! Insa cred ca e o perspectiva posibil influentata reformat (protestant crestin) plus poate si un pic catolic, oarecum mai vestic crestina asupra educatiei, nu cred ca e ceva influentat BOR sau mai oriental legat de educatul si munca prin iubire mai mult decat de educatul prin chin si amenintare re retragerea iubirii ! Zau...pt mine da, imi dau seama, e posibil ca sentimentul de a ma sti iubit sa fie mai degraba asociat asa
    cu o dulce motaiala si lipsa oricaror obligatii de serviciu (nu si activitatea mea de a iubi pe altii, care asta e obligatoriu asociata cu munca serioasa) ! Si pana si despre reclame si propaganda, eu ca primitor de reclame, le vad functionale fata de mine in primul rand pt a ma distra si relaxa, dar nu a ma educa, desi presupun deja ca de partea cealalta, cel care produce reclama munceste serios si
    chinuit, adica nu ii desconsider efortul, chiar daca nu e indeosebi de educativ pt mine. Insa eu am avut in general profesori exagerat de indulgenti...de aia nici nu am avansat educativ asa de mult...cred ca as fi avansat mai mult daca erau mai exigenti si m-as fi dus la scoala mai des cu spaima in suflet ! Ma rog, nu cu groaza, ca aia nu e eficienta educativ, dar asa macar cat sa ma tina mai treaz !

    RăspundețiȘtergere