joi, 31 iulie 2014

Morcovul si rosia

Azi. mi-am propus sa continui articolul cu si despre legume , ce l-am scris in urma cu ceva zile...va duce link-ul acolo...:)
Asadar, morcovul si rosia!

Morcovul.

Aportul de vitamine al morcovilor este fundamental organismului. Morcovul, sub forma de pasta concentrata(piure de morcovi), completeaza cu succes necesarul de vitamine al organismului.

                                                          Piure de morcovi

Mod de preparare:
Se pune la fiert 2 kg de morcovi sanatosi intr-un vas cu apa sarata.
Cand morcovii sunt bine fierti, ii scurgeti si ii pasati pana cand devin ca o crema. Adaugati 20 cmc de alcool de otet din vin. Conservati piureul de morcovi intr-un vas de sticla inchis ermetic.
Rosia

Rosia proaspata este desigur una din cele mai folosite legume.Dar nu stiu cati dintre dumneavoastra realizati cat de bogata in vitamina este coaja.

                                                       Concentrat de coji de rosii

Mod de preparare:

Curatati o cantitate de rosii mature, atat cat va fi necesar pentru obtinerea a 500 de grame de cojii. In general acestea se pot obtine atunci cand se face bulion, stiut fiind faptul ca ele se arunca.
Cojile se pun intr-un recipient de sticla sau ceramica si le vom acoperi cu un strat de sare fina.
Lasate astfel 24 de ore, vor produce un lichid care, impreuna cu cojile, se vor amesteca cu 50 cmc de apa. Aceasta compozitie nou obtinuta se depoziteaza timp de 48 de ore. Apoi se va pastra intr-un recipient de sticla inchis ermetic, in frigider.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu