joi, 24 iulie 2014

Merita sa gandesti frumos despre tine

Datorita educatiei noastre, cu diferite influente, suntem mult mai predispusi sa observam ce nu este ok cu noi, cu viata noastra si cu ceilalti. 

(Ne) criticam, (ne) judecam, (ne) etichetam, (ne) desconsideram, (ne) devalorizam si facem asta cumva pe pilot automat. 

Am observat ca la multi oameni proportia dintre gandurile negative si pozitive din mintea noastra (fata de noi insine, fata de ceilalti si fata de viata in general) este net superioara in favoarea celor negative.

Ce putem face ca sa schimbam acest raport? 



In primul rand, cand ne trezim dimineata, primul lucru pe care putem sa-l facem cu usurinta este sa ne focalizam pe minim 3 lucruri pentru care suntem recunoscatori ca exista in viata noastra.

Apoi, sa ne focalizam mintea pe acele lucruri care ne vor aduce bucurie in ziua respectiva si daca nu gasim nimic, sa ni le creem.

Iar la sfarsitul zilei, inainte de a adormi, sa facem o retrospectiva a zilei si sa apreciem toate micile reusite, toate acele lucruri pe care le-am facut si ne-au adus bucurie. Adica, sa ne focalizam pe ceea ce ne place, nu sa "preamarim" aspectele negative ale existentei noastre.

Mintea ta are nevoie de exercitiu ca sa poata sa se focalizeze pe aspectele pozitive, iar daca faci ceea ce ti-am spus mai sus, vei vedea ca ponderea gandurilor pozitive va avea tendinta sa devina o permanenta in viata ta.

Meriti sa gandesti frumos despre tine si sa te bucuri de viata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu