luni, 9 iunie 2014

Un acord complet, până la sacrificiul de sine

Principalul lucru este de a păstra adeziunea cu Creatorul. Din acest punct, o persoană începe să vadă toată viaţa sa precum o serie de exerciţii care au scopul să o lege mai mult de Creator.
Toate cojile acţionează ca un ajutor împotriva ei şi toate evenimentele pe care le traversează sunt esenţiale, deoarece sunt modul în care ea poate corecta, în funcţie de rădăcinile sufletului, toate defectele lipse de adeziune.

Astfel, o persoană binecuvântează răul, ca şi cum binecuvântează binele şi deci, avansează. Înţelege că tot ceea ce i se întâmplă sunt adevărate cadouri care vin de Sus, de la Creatorul care o vrea mai aproape de El. Astfel, în loc să se simtă furioasă sau supărată, se simte recunoscătoare că foloseşte totul ca un mijloc de a adera la Creator.


Dacă o persoană nu o ia în acest mod, atunci ea începe imediat să activeze alte ecrane de ascundere asupra sa, care o forţează să avanseze în aceeaşi direcţie, dar de o manieră mult mai îndelungată şi mai dificilă. În acest caz, ea va fi echipată cu diferite sub-sisteme care o vor ajuta să reacţioneze corect la întreruperile simţite iniţial şi pe care ea nu putea să le vadă, imediat, ca un mijloc de adeziune. Acum, ea va trece mai multe faze suplimentare astfel că va fi în măsură să vadă asta.

Aparţine mediului, în cazul în care este dispusă să-l vadă sau nu: studiu, grup, participarea la activităţi şi munca cu prietenii. Conform condiţiilor şi mijloacelor care au fost date de Sus, o persoană trebuie să rezolve problema, este obstacolul care pare să vină între ea şi Creator, ca şi cum Faraonul apare între ei.

Dacă o persoană se pregăteşte corect prin mediu, studiu şi susţinerea grupului, ea poate rezolva această problemă în mod corect. Deoarece ea poate găsi soluţia în acelaşi loc în care s-a pregătit cu mediul. Cu toate acestea, dacă nu pregăteşte acest loc, obstacolele o împing. Ea nu poate rezista presiunii tuturor invitaţiilor pe care le-a primit de Sus, pentru a consolida legătura şi contrarul se produce. Forţa care vine să o trezească nu este resimţită ca o goarnă pentru adeziune, ci ca o întrerupere.

2 comentarii:

  1. Bine spus ! imi place.

    My web site; constructii case iasi

    RăspundețiȘtergere
  2. Articolulmi se pare cam obscur, dar eu personal, care NU resping notiunea de Creator, totusi nupot sa cred ca acest Creator e asa de interesat sa dea omenilor asa indicatii microdirijiste, si bune si rele, de parca ar fi un manager plus membru de conducere de partid comunist din RP Chineza, si nici lumea nu are nici otreaba sa se bage ei sa incerce sa fie in preajma acestui Creator asa de parca ar fi niste mici slujbasi care se inghesuie sa ii bage in seama Boierul...adica pur si simplu dinamica relatiilor descrise mi se pare prea asemanatoare unor relatii din niste societati birocratizat feudale plus corupte, mi separe total ridicol, ca exista si altfel de societati pe lume, plus Creatorul nu se trage de sireturi in mod special cu societatile umane, ca El a creat si soarecii si stelele, si alte chestii..desigur ca poate are o slabiciune fata de oameni, care par asa niste fiinte destul de complicate...dar pana si asta mi separe ceva copilaros, ca si cum Creatorul ar fi un soi de inventator din asta modern de la vremea dlui Jules Verne...pai ori e Creator serios, si in acest caz ce treaba avem noi cu El, El este si gata, El va fi si dupa ce noi nu vom mai fi,si iarasi gata. Desigur este total OK sa ne comportam cat mai integru si moral in viata noastra in societate, dar nu asa in mod expres ca sa fim mai aproape de Creator, sau ca sa ne bage El in seama si sa ne dea premiul 1 cu coronita, ca totusi acest Creator nu e personaj de comedie. Iar chestiile cu activitatile de grup...zau, eu sunt OK sa avem si prieteni, dar sa nu devina gasca sau mai ales e gen cult, si sa nu-mi fie mie personal interzisa navigarea intre grupuri cat mai diverse, ca atunci eu nu ma joc de-a chestiile astea de gen de grup de elita su nu stiu cum...adica daca e ceva oficial,de ex ca am platit cotizatie sa fiu membrul unui club de yachting e una,dar sa ma baraie colegii mei de la yachting sa mereg mereu numai cu ei asa in fiecare weekend,zau, asta nu mai vreau...nu mai vorbesc daca arfi un grup dinasta de lucru gen apropierea de Creator..pai asa ar fi ca si sum as fi in continuu la serviciu, adica si la serviciu sedinte, si dupa serviciu tot sedinte, si tot asa in grupuri din astea cultiste de team-building,si hai sa fim prieteni numai noi cu noi, astfel incat sa fim mai loiali companiei...eu zau,nu mai suport ! Eu sunt loial atat vreme cat sunt lasat si in pace sa fu singur de capul meu, macar asa cateva ore pe zi ! Chiar daca nu fac nimica,nici bine nici rau, si doar motai !

    RăspundețiȘtergere