sâmbătă, 14 iunie 2014

Olanda a zdrobit campioana mondială. Sfârşitul pentru tiki-taka!

Primul ”derby” al Cupei Mondiale, reeditarea finalei precedentului turneu final, a adus şi primul mare şoc al competiţiei din Brazilia. Olanda, învinsa de la Johannesburg, în urmă cu patru ani, a demolat Spania, într-un meci nebun, la Salvador.
Robin van Persie şi Arjen Robben au marcat câte două goluri în poarta lui Iker Casillas, a cărui seară de coşmar a fost completată şi de reuşita fundaşului Stefan De Vrij. Victoria categorică a oamenilor lui Louis van Gaal reprezintă un capăt de linie pentru o generaţie extrem de valoroasă a fotbalului iberic, care timp de şase ani a fost stăpâna Europei şi a lumii.

In cealaltă confruntare din Grupa B, Chile a învins Australia cu 3-1, şi s-a poziţionat imediat în spatele Olandei în clasamentul provizoriu, cu trei puncte.
În primul meci al zilei, Mexicul a obţinut o victorie la scor minim în faţa Camerunului, după o partidă cu două episoade foarte controversate. Este vorba de două goluri anulate pe nedrept de arbitrii mexicanilor, mai precis lui Giovanni Dos Santos.

7 comentarii:

  1. meciul de ieri a fost colosal! Toata lumea a stiut ca lupta va fi strânsa, ca Olanda are sanse sa mici sa câstige, insa ca Spania v-a fi înfrânta cu patru goluri diferenta, asta nimeni, absolut nimeni nu a visat! :))) Categoric o surpriza pentru fiecare!
    Eu am sperat ca Olanda sa câstige si... mi s-a implinit dorinta! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. a fost o surpriza placuta si pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
  3. 64 de meciuri de fotbal , un festival de o luna de zile ...
    Weekend placut,

    RăspundețiȘtergere
  4. O generatie extrem de valoroasa dar obosita. S-a vazut ca sunt uzati, Trebuie sa stii sa spui stop la momentul potrivit.
    Dar nu se stie, daca aseara a fost o surpriza, de ce n-ar mai fi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca vor mai fi surprize,
      referitor la meciul de aseara, daca pariam pe Olanda ...dadeam lovitura:)))

      Ștergere
  5. fantastic meci...cel mai bun, deocamdata!

    RăspundețiȘtergere