luni, 16 iunie 2014

Incredere sau frica, alegerea iti apartine!

Fiecare dintre noi are de ales: fie isi hraneste fricile, fie actioneaza cu incredere si isi realizeaza visurile pas cu pas.

Frica paralizeaza, ne transforma in fiinte tematoare, pasive si nesigure pe ele si pe puterile lor. Copiii sunt crescuti intr-un mediu in care li se repeta constant expresii de genul “ai grija sa nu patesti ceva” si, cu toate ca, atunci cand suntem copii acest indemn ne ajuta sa ramanem in viata, el se infiltreaza profund in mintea inconstienta si preiau controlul asupra existentei noastre si la maturitate.

Efectele negative ale acestui fapt sunt ca vom cauta intotdeauna siguranta, nu vom renunta la ceva ce nu ne mai foloseste din teama de a nu pierde, “de a nu pati ceva”, acceptam mediocritatea din teama de a nu pasi inafara zonei de confort, ne este teama de schimbare, s.a.m.d.


Cel mai mare obstacol in calea evolutiei si dezvoltarii personale este frica, iar ea poate fi invinsa doar prin actiune. Adica sa-ti dai voie sa pasesti cu incredere, in ciuda fricilor tale.

Frica nu este reala, este doar o plasmuire a mintii tale. De cate ori vei actiona, vei dobandi incredere in tine si pas cu pas iti vei atinge obiectivele. De cate ori stai in pasivitate si iti contempli frica, vei ramane exact acolo unde esti astazi.

Diferenta dintre cei care care reusesc in viata si cei care sunt nefericiti in existenta lor, este felul in care se raporteaza la fricile lor: fie asculta de ele si raman in situatia lor actuala, fie actioneaza si isi inving temerile irationale rand pe rand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu