vineri, 6 iunie 2014

Finala de la Roland Garros: Halep - Șarapova

Românca Simona Halep și rusoaica Maria Șarapova se vor duela sâmbata în ultimul act al turneului de Mare Șlem de la Paris, această partidă fiind transmisă de Eurosport si Antena 3, cu incepere de la ora 15.00.



Cateva chestii interesante din cariera celor două sportive ce se vor afla măine fată in fată, pentru a patra oară in cariera lor:
Șarapova a reușit, pentru prima oară în carieră, să revină de la 0-1 la seturi într-o semifinală de Mare Șlem. Ea a trecut de excelenta canadiancă Eugenie Bouchard, după un meci-maraton, care a durat două ore și jumătate și s-a încheiat cu scorul de 4-6, 7-5, 6-2.

 Simona Halep nu a pierdut niciun set în primele șase meciuri de la Roland Garros. Ultima care reușise acest lucru într-un turneu de Mare Șlem fusese elvețianca Martina Hingis, la Australian Open 1997. Atunci, Hingis s-a calificat în prima ei mare finală și a cucerit trofeul tot după un meci de două seturi.
Rusoaica va urca pe locul cinci WTA dacă se impune în finala de mâine. Dacă la începutul turneului ocupa doar poziția a opta în lume, finala de la Roland Garros o va propulsa cel puțin două poziții pe Maria, care va ajunge pe locul șase dacă pierde. Mai mult, Șarapova are puține puncte de apărat pe final de sezon.
Indiferent de rezultatul din finală, Simona Halep va deveni prima româncă ajunsă pe locul 3 în lume. În urmă cu un an, era pe 57!
Cine va câștiga mâine va urca pe primul loc în cursa pentru Turneul Campioanelor de la Singapore. Dacă Simona va pierde - va fi pe locul 3. Primele opt jucătoare în acest clasament se califică la ultimul turneu al anului.
Șarapova poate urca pe locul doi și în ierarhia banilor câștigați din tenis dacă se impune mâine, urmând să o depășească pe Venus Williams. Rusoaica se apropie de pragul de 30 de milioane de dolari obținuți în carieră, însă este la mare distanță de liderul all-time - Serena Williams - care a adunat peste 56 de milioane.
Rusoiaca are o experiență mult mai mare în finalele de Mare Șlem, cucerind patru titluri - Wimbledon (2004), US Open (2006), Australian Open (2008) și Roland Garros (2012), pierzând și câte o finală în fiecare dintre aceste turnee.
Șarapova ar putea deveni a 12-a jucătoare din Era Open care câștigă cinci titluri de Grand Slam. Celelalte sunt:  Steffi Graf (22), Chris Evert (18), Martina Navratilova (18), Serena Williams (17), Margaret Court (11), Monica Seles (9), Billie Jean King (8), Evonne Goolagong Cawley (7), Venus Williams (7), Justine Henin (7) și Martina Hingis (5).
Doar o jucătoare născută în anii 90 a câștigat un titlu de Mare Șlem. Este vorba de Petra Kvitova (născută în 1990), la Wimbledon, în 2011, chiar într-o finală împotriva Șarapovei. Simona ar deveni prima jucătoare născută în 1991 care se impune într-un turneu atât de important.
Mai trebuie spus ca rusoica nu a pierdut niciodată in fata lui Halep, câștigând toate cele trei dueluri. După două succese în două seturi, în urmă cu o lună de zile, românca a reușit să conducă cu 1-0 în finala de la Madrid, însă rusoaica a revenit și și-a adjudecat titlul.

14 comentarii:

  1. bafta Simona !!! S-o tavalesti pe rusoaica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru calificarea în semifinale, SIMONA HALEP şi-a asigurat un cec în valoare de 412.500 de euro.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bafta Simona!
    Esti cea mai buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai sa nu ne mintim,sa nu fim naivi,visatori...Ce ne dorim nu e totuna cu ce va fi...Stim cu totii care cunoastem tenisul ca rusoaica va matura cu Simona pe jos,ca va da cu ea de pamant....ca o bate pe Simona cu o mana la spate...Nu-mi plac filmele de groaza dar preconizez un 6-0,6-0 pentru Sharapova...Sa fim seriosi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hai sa nu ne mintim,sa nu fim naivi,visatori...Ce ne dorim nu e totuna cu ce va fi...Stim cu totii care cunoastem tenisul ca rusoaica va matura cu Simona pe jos,ca va da cu ea de pamant....ca o bate pe Simona cu o mana la spate...Nu-mi plac filmele de groaza dar preconizez un 6-0,6-0 pentru Sharapova...Sa fim seriosi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Apropo de traducere , in aceasta emisiune ( Game, Set & Mats) a fost un reportaj cu Djokovic , traducea unul ce spunea sarbul : " l-am intrebat cateva intrebari" :))))))))))))))))))))) Bine ca nu l-a intrebat raspunsuri !!! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am citit transcriptul acelei emisiuni si n-as putea sa ma pronunt.
      Bafta Simona!

      Ștergere
  7. oricum nu mai conteaza decat faptul ca Simona este in finala si are sansa castigarii primului ei Grand Slam din cariera. asta e cel mai important si, daca va fi linistita, va da tot ce are mai bun si probabil o va depasi pe Masha. o jucatoare extrem de puternica, fizic, tehnic si mental, aflata intr-o forma de zile mari, si ea. va fi o finala spectaculoasa, in opinia mea. si desigur, ca orice roman de bun simt, imi doresc un singur lucru : Simona sa fie invingatoare.

    RăspundețiȘtergere
  8. eu cred ca e doar la inceput, sa ajungi intr-un an in top 5, pornind de undeba de la locul 50...e un fantastic, e o explozie care , cred eu va continua...e adevarat ca vor exista si infrangeri...

    RăspundețiȘtergere
  9. O finala cum rar s-a mai vazut pe Rolang Garros...Simona a fost extrem de motivata, dar...mai are la capitolul experienta de lucrat un pic si, poate lua un Mare Slem...

    RăspundețiȘtergere