miercuri, 11 iunie 2014

Drumul te reprezinta


In calea ta prin viata, opreste-te din cand in cand si intreaba-te daca lucrurile in care crezi sunt adevarate pentru tine sau daca drumul pe care esti te reprezinta

De unde ai credintele care iti guverneaza viata? Le-ai descoperit tu, prin experienta ta de viata sau doar le-ai preluat de la cei din jurul tau fara sa le gandesti cu mintea ta? De ce crezi ceea ce crezi? Ce dovezi ai care sa-ti confirme credintele in care crezi?

Doar pentru ca multi oameni cred ceva nu inseamna ca acel ceva reprezinta adevarul. Oamenii se influenteaza mult intre ei deoarece le este mult mai usor sa preia credintele altora decat sa gandeasca cu propria minte.

De unde stii ca “adevarul” in care crezi reprezinta intr-adevar ADEVARUL ?



De multe ori, o viata traita in suferinta, zbucium sau nefericire este rezultatul credintelor preluate de la cei din jur. “Adevarul” unui om poate sa fie total gresit pentru un altul.

"Aceia care îşi imaginează ca fiind adevărat ceea ce nu este adevărat, şi care văd ca fiind fals ceea ce este adevărat, nu ajung niciodată la Adevăr, ci urmează dorinţe deşarte.

Nu credeti in buna credinta a traditiilor, chiar daca dateaza de generatii si sunt larg raspandite. Nu credeti un lucru numai pentru ca multi altii vorbesc despre el. Nu credeti in bunele intentii ale inteleptilor din vremurile trecute. Nu credeti in ceea ce v-ati imaginat, sugestionandu-va ca un zeu a fost sursa voastra de inspiratie. Nu credeti in autoritatea maestrilor si a preotilor. Dupa ce examinati totul, credeti numai in ceea ce ati verificat si experimentat singuri si considerati a fi rezonabil dupa felul vostru de a fi.

Să nu crezi nimic din ce ai citit sau ai auzit, chiar dacă am spus-o chiar eu, dacă nu este în acord cu propria ta gândire şi cu propriul tău bun simţ.

Îndoieşte-te de toate. Găseşte-ţi propria lumină.” Buddha

4 comentarii: