joi, 5 iunie 2014

Case in rate

Stiu ca multi visati la o casa noua, frumoasa, spatioasa si la un pret accesibil! Si eu! De curand am descoperit un nou concept, acela de casa pasiva! Casa pasiva este acea constructie care asigura in interior un climat confortabil atat iarna cat si vara, fara sa se recurga la un sistem conventional de racire vara si incalzire, iarna.
OK! Acum vine intrebarea fireasca pe care mi-am pus-o imediat! Este aceasta casa mai scumpa decat o casa normala? In cat timp poate fi realizata o asemenea locuinta? Din ceea ce am citit eu si din ofertele de preturi pe care le-am gasit, pot sa spun ca sunt cu putin mai scumpe, dar nesemnificativ. .. cam 15 la suta! Asta se datoreaza ramelor termoizolate speciale de la ferestre, termoizolarea in plus a peretilor, a sistemului de ventilatie special, a geamului triplu special…Aceste costuri suplimentare se recupereaza in timp deaoarece cheltuielile de incalzire si racire a locuintei scad de zece ori! Asta o spun specialistii si cei care locuiesc in astfel de locuinte.


O asemenea casa se poate monta in 10 saptamani! Asa spun cei care au o experienta de 10 ani in constructia caselor din lemn.
Mai exista un argument in favoarea acestui tip de casa si este legat de sanatatea celor care vor locui in ea. Materialele folosite la realizarea casei sunt ecologice, se reduce semnificativ emisiile de carbon, iar aerul rece iarna este inexistent in intreaga casa!
In tari precum: Austria, Germania si in tarile scandinave aceste case pasive se bucura de un mare succes!
In opinia mea constructia sau achizitia unei asemenea case precum si exploatarea ei, este extrem de rentabila. pentru ca o casa reprezinta o investitie pe termen mediu si lung!
Acum, optiunea pentru o casa , fie ca-i din lemn, fie ca e construita din materiale clasice, apartine fiecaruia din noi si, fireste ca in luarea unei decizii conteaza enorm de mult bugetul de care dispui. Iar bugetul asta e influentat al naibii, de veniturile pe care le realizezi, tu si familia...
Desigur exista si solutii precum creditul imobiliar sau programul "Prima Casa" sau cum i-o mai spune, dar personal nu m-as incumeta la un credit bancar...Dupa ceea ce am vazut cu toti in ultimii ani, legat de criza financiara...credite bancare si bineinteles rate...Dar, nu vreau sa ma intelegeti gresit e doar parerea mea...O casa luata in rate poate pentru unii sa fie o solutie viabila...Pentru unii, nu pentru toti...
Mai multe detalii pentru: case in rate , puteti citi si vedea pe site-ul: case-de-lemn.ro. Site al unui producator de case din lemn de langa Bacau, cu experienta pe acesta piata si cu solutii pentru finantare...Si, ma repet e optiuea fiecaruia...

Din blogosfera romaneasca va doresc sa va indepliniti toate visele si s-aveti cea mai frumoasa casa!:

4 comentarii:

  1. si eu m-am uitat la pasivitate. Preturile sunt destul de mari, 15% la o casa poate sa insemne si 5000 euro, tinand cont ca atata platim pe lemne timp de 10 ani (la o casa mica, zic).

    Cat despre credite, eu sunt pro, dar cu cap. Pt cine are un avans, da. Pt cine sta cu chirie, da - dar rata sa fie egala cu chiria care o platese. Si rata sa nu fie mai mare decat shomajul ( in caz de shomaj, sa nu ramana in urma cu ratele la banca...). Practic, creditul e pt o persoana disciplinata - care va plati si anticipat cat va avea cum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ....faci referire la creditele din Romania, de la bancile din Romania sau asa la modul general!

      Ștergere
  2. De ce titlurile astea penibile? Incercati sa ne pacaliti si o sa va mirati ca nu va mai da nimeni click pe niciun articol.

    RăspundețiȘtergere
  3. mai bine taceai :)))) .....imi traduci si mie ..ce bazaconii ai scris aici ??? ....''' Sau stii ce mai bine mai faceti voi un memoriu'' ...iar ai chiulit la limba romana :( ..VA ROG INSISTENT OPRITI INTERNETUL LA 0VINE !!!!!

    RăspundețiȘtergere