sâmbătă, 31 mai 2014

Victorie splendidă pentru ciclismul românesc. Eduard Grosu e lider in Turul Estoniei

Cel mai rapid ciclist al primei etape din Turul Estoniei, competitie ce se desfasoara in aceste zile, a fost românul Eduard Grosu.

Rutierul român avand  21 de ani s-a impus la capatul primei etape de 190 de kilometri, dintre Tallinn si Tartu, la sprint, si este primul lider al competiției, care imbraca tricoul galben.

Eduard Grosu, este component al echipei italiane Vini Fantini Nippo si, s-a impus la sprint, unde i-a invins pe rutierul leton Emils Liepins (Rietumu — Delfin) si, pe cel german Michael Schweizer (Baku Cycling Project).

”Echipa a lucrat excelent pentru mine, iar etapa a fost un succes. Mâine ne vom apăra tricoul galben. Nu cunosc traseul, dar o să mă acomodez cu el, mai ales că îl vom parcurge de 12 ori”, a declarat, dupa succesul de ieri, din prima etapa, Eduard Grosu, care a acumulat 76 de puncte in clasamentul mondial al ciclistilor.
Turul Estoniei are un coeficient ridicat, de 2.1 in clasificarea UCI, fiind clasat imediat dupa cele 3 mari tururi si celebrele clasice.
Turul Estoniei a pornit la drum cu 81 de rutieri, apartinand celor 12 echipe inscrise in competitie, dintre care doua echipe sunt pro-continentale: CCI Polsat si Rusvelo.
Eduard Grosu este cel care in 2013, in Turul României, a reusit sa alunge "blestemul" de sase ani, impunandu-se in cea mai lunga etapa din Mica Bucla, traseul avand o lungime de 198 de kilometri.


PS. Am cautat mai multe detalii despre Turul Estoniei pentru a le putea oferi iubitorilor acestui sport, dar, din pacate acestea lipsesc cu desavarsire si, ma refer la numarul de etape, la traseu, etc...
Singura informatie, este de pe agerpres.ro si se refera la etapa cu nr. 2 ce va avea loc astazi, Tartu-Tartu, avand o lungime de 150 de Km. Este un traseu plat ce va fi parcurs de 12 ori si, care ii va favoriza pe sprinteri.


SURSA FOTO: Tour of Estonia

Un comentariu: