marți, 6 mai 2014

Un parc cu arbori de poveste, la Alba Iulia

Pe parcusul luni mai, parcul poate fi vizitat gratuit. Începând cu luna iunie, taxa de intrare va fi de doar 2 lei pentru adulţi şi de 1 leu pentru copii.

Graţie unui proiect european de 2,66 milioane de euro, la Alba Iulia a fost inaugurat un parc dendrologic cu o suprafaţă de aproximativ 21 de hectare. În acest parc, pot fi admirate 1.100 de specii de arbori şi plante. Cei care vin cu maşina, o pot lăsa în siguranţă într-o parcare de 600 de metri pătraţi, din apropierea intrării. În parc, au fost amenajate alei pietonale şi locuri de odihnă.   

Sursa foto: parc.apulum.ro



Parcul Dendrologic "Dr. Ioan Vlad" a fost înfiinţat în urmă cu 11 ani de inginerul silvic Nicolae Pătrânjan. Parcul a avut iniţial 50 de specii de plante, dar municipalitatea din Alba Iulia a sesizat potenţialul turistic al spaţiului respectiv şi a decis să atragă fonduri europene pentru mărirea colecţiei de specii.

Parcul este unic în ţară datorită faptului că este amenajat în mijlocul unei păduri naturale, după cum se arată pe site-ul: parc.apulum.ro. Alba Iulia iese astfel în evidenţă şi prin centrul său istoric, datorită căruia oraşul a fost numit de elveţieni drept "destinaţie culturală de excepţie". 

 

2 comentarii: