duminică, 25 mai 2014

Un altfel de vot, in online

In ziua alegerilor europarlamentare, UE a initiat si realizat un sondaj in mediul online pentru a afla care este cel mai bun fel de mancare din Europa
Rezultatul a fost unul destul de surprinzator in aceasta zi a alegerilor europene: printr- un sondaj online (un vot dat prin like-uri) gazduit pe pagina oficiala de Facebook a Parlamentului European a adus un rezultate surprinzatoare la intrebarea Care este cel mai indragit fel de mancare din Europa”.
Potrivit voturilor date de  internauti, de pe pagina de facebook, salata bulgareasca, a fost cea mai votata, aceasta a strans peste 19.000 de Like-uri. Pe locul al doilea s-a situat supa de sfecla rosie din Lituania, cu 5.500 de Like-uri, iar pe locul al treilea sarmalutele romanesti cu 1.155 Like-uri.
Celebrele spaghete carbonara, faimoasa supa gazpacho din Spania, cunoscutul  snitelul vienez sau celebrul “fish and chips” britanic nu au depasit 1.000 de Like-uri.

Rezultatul votului a starnit discuii aprinse pe pagina de Facebook a Parlamentului European. Unii din internautii  sustin ca salata bulgareasca e de fapt o reteta traditionala din bucataria macedoneana, iar altii ca salata greceasca cu branza feta e mult peste cea a vecinilor nostiri bulgari, de la sud de Dunare.
 Acum fie vorba intre noi, cei care mai avem o idee: Ce sa votezi la "“fish and chips” britanic?? Cartofi pai cu peste  uscat si prajit!?
Ca si concluzie...Bine ca nu au contestat sarmalutele romanesti, care is un picut turcesti, dar ne place unora din noi sa ne impanam... 


4 comentarii:

  1. Iulian Surlă și Aurelian Ciprian Fleisz s-au impus în proba de Nage No Kata, în timp ce Alina Zaharia și Alina Cheru au cucerit titlul continental la Juno Kata, în cadrul Campionatelor Europene de Judo Kata de la Lignano (Italia).

    Surlă și Fleisz s-au impus cu un scor total de 454 puncte la Nage No Kata, grupa a doua de vârstă, depășindu-i pe spaniolii Raul Camacho/Roberto Camacho, 431 puncte, și pe italienii Mauro Collini/Tommaso Rondinini, 422 puncte.

    De cealaltă parte, Zaharia și Cheru au câștigat medaliile de aur la prima grupă de vârstă, la Juno Kata, cu 461 de puncte, cu 20 mai multe decât franțuzoaicele Stephane Delestre/Patrice Baque, respectiv 50 de puncte față de belgiencele Nathalie De Pauw/Ann Roelands.

    Judo kata este o reprezentare a tehnicilor din judo, iar aproape toate întrecerile se dispută cu ajutorul unui partener.

    La întrecerea din Italia au participat 92 de perechi de sportivi din 16 țări.

    RăspundețiȘtergere
  2. iata inca un motiv pentru romani, sa iasa la vot, pentru ca suntem apreciati, ca popor, din punct de vedere culinar, in randul tarilor Uniunii Europene.

    RăspundețiȘtergere