duminică, 18 mai 2014

Site de izolatii

Pentru inceput o sa vorbesc un pic despre site si, mai apoi despre un anumit produs.
Asadar, atunci cand discutam despre un site, nu este vorba de un blog din blogosfera romaneasca, ci de un site, primul lucru la care ne gandim este utilitatea lui. Dupa cum bine stiti blog-ul poate sa fie de opinie, poate sa fie de bancuri, poate sa fie de stare. El, in mod direct, nu iti aduce ceva util. Dar, un site este obligatoriu sa faca asta. Astazi voi scrie despre un site pentru: hidroizolatii, un site, dupa cum v-ati dat bine seama, al unei firme de izolatii.
Daca la inceput am zis de o calitate, anume utilitatea, pai sa continui tot cu ele. Despre defecte zic la sfarsit:
1. Site-ul arata foarte bine, incarcare fiind foarte repida. Este ceva normal pentru firmele profesioniste. Si, totusi nu atat de des pe cat ne dorim. Am ajuns sa laud o normalitate cam rar intalnita.

2. Este bine ARANJAT. Ma refer intai si intai la categorii. Avem de asemenea si ultimele constructii ale acestei firme, lucru util atunci cand vrem sa apelam la ei. SI ne intoarcem la punctul 1: un site foarte util.
3. La acelasi capitolul, al utilitati trecem si suportul tehnic. Putine firme fac asa ceva, desi ar cam fi necesar: Oare cate site-uri isi ofera acest serviciu?
4. Despre gazduire nu stiu ce sa va zic...nu pot sa stiu cine e , deoarece nu cunosc administratorii acestui site...
5. Site-ul este unul minimalist. Informatiile destule si par toate la obiect. Cu siguranta in acest domeniu de activitate nu este timp de pierdut. Si pe mine ma cam mananca degetele sa mai continui, dar continuarea e la categoria defecte.


Asadar, depre defectele, pe care le-am observat la cest site...am sa vorbesc in continuare...

1. Primul defect este limbajul care mi se pare mult prea specializat. Si, eu ca un blogger care scriu mult si sofisticat, mult prea sec. Daca eu as avea nevoie de izolatii pentru casa mea ar trebui sa chem pe cineva care sa-mi explice, ce scrie pe site. Poate ca pe asta se si bazeaza:  apeleaza, la ei, oameni care stiu despre ce e vorba. Atitudinea asta poate fi corecta, dar mie nu-mi surade aceasta idee.
2. Pe site nu am gasit afisate toate preturile la toate categoriile de produse. Macar asa orientativ. E adevarat ca nu-i prea multe produse fara pret, dar sunt cateva... Probabil scopul e sa te faca sa-i contactezi. ...poate fi si asta o tactica buna, dar s-ar putea sa nu te contacteze anumiti clientii, care doresc exact acel produs la care eu nu am gasit pretul. Daca toate firmele ar proceda asa, netul ar fi util doar pentru aflarea numerelor de telefon. Pai, pentru asa ceva este: Pagini Aurii.

Acum sa va zic de un produs care mi-a atras mie atentia si, anume: vata bazaltica . Este folosita pentru izolarea termica a locuintelor avand proprietati imbunatatite. Acum, se poate proteja locuinta de foc prin izolare mansardelor, a tavanelor, a fatadelor, etc si, mai are rol de izolare fonica.
Pe site le gasiti sortate in functie de intrebuintarea acestora: pentru mansarda, pentru tavan, pentru izolarea fatadelor cladiri...mie chiar imi este necesar asa ceva deoarece am programat si bugetat o lucrare care va necesita si izolarea...fonica...


Din blogosfera romaneasca salutari tuturor vizitatorilor mei!

4 comentarii: