joi, 8 mai 2014

Singurele trenuri din România care nu întârzie niciodată

Membrii Clubului Feroviar „Crișana”, înființat în 2008, sunt primii pasionați de modele feroviare din România care au reușit să reproducă gări, construcții și peisaje autohtone. Modelele vor fi expuse la sfârșitul acestei săptămâni la Oradea.

Până acum au fost reproduse două gări care există în realitate - Cefa și Holod, precum și halta Livada, din județul Cluj.

Președintele Clubului Feroviar Crișana spune că această pasiune nu este chiar atât de costisitoare, așa cum s-a spus în multe reportaje de la TV și că sunt modele mai ieftine, nu toți trebuie să fie colecționari.

„Încercăm să repopularizăm această pasiune, să-i luăm pe cei tineri din fața computerului. Prin această pasiune dobândești cunoștințe de mecanică, de electricitate, vopsitorie. Domeniile sunt vaste, de la cele technice până la partea de istorie și geografie, pentru că fiecare pod și construcție are o poveste”, spune președintele Clubului Feroviar Crișana, Vasile Coste, pentru Yahoo News. Pănă acum, expozițiile Clubului au mai fost expuse în țări precum Ungaria, Belgia, Austria sau Italia.

Clubul Feroviar „Crișana” s-a înființat în anul 2008, la ințiativa unor pasionați de modelism feroviar, colecționari de modele feroviare în miniatură și pasionați de căi ferate în general.

Expoziția de la Oradea va avea loc în sala de sport a Colegiului Naţional Iosif Vulcan.


Sursa foto: fotografii realizate de membrii Clubului Feroviar „Crișana”

2 comentarii: