sâmbătă, 10 mai 2014

Simona Halep a zdrobit-o pe Ana Ivanovici și va juca în semifinale la Madrid

Jucătoarea noastră nu i-a dat nicio șansă fostei câștigătoare de la Roland Garros, zburdând timp de o oră pe zgura din capitala Spaniei.

Simona a început timid meciul din sferturile de finală ale puternicului turneu de la Madrid. Sârboaica Ivanovici, care o învinsese pe româncă la București, în urmă cu câteva săptămâni, într-un meci din Fed Cup, a reușit un break rapid, însă constănțeanca a replicat și a egalat imediat scorul, 2-2.

A urmat de un sfert de oră de vis pentru Halep, timp în care jucătoarea română a reușit să închidă setul, adjudecându-și toate celelalte patru game-uri.

Susținută de numeroși români din tribunele arenei din Madrid, Halep a dezlănțuit o sumedenie de lovituri câștigătoare, în timp ce Ana Ivanovici nu a reușit să își regăsească echilibrul mental, cu toate că a cerut sfatul antrenorului.


În manșa secundă, sârboaica, a 11-a favorită la Madrid, a avut o singură tresărire de orgoliu, reușind un break pe serviciul româncei, pentru 1-1. Simona a revenit imediat la conducerea jocului, și a dezlănțuit un nou baraj de super-execuții pe zgura iberică.

În cele din urmă, după puțin mai mult de o oră de joc, Halep s-a impus cu scorul de 6-2, 6-2. În semifinale, românca în vârstă de 22 de ani, aflată pe locul cinci în ierarhia WTA, se va duela cu cehoaica Petra Kvitova.

Aceasta a ajuns în penultimul act fără să joace niciun game în ”sferturi”, profitând de retragerea liderului mondial, Serena Williams (SUA), care a acuzat probleme medicale la o gleznă.

Simona a câștigat singurul duel cu cehoaica, aflată pe poziția a șasea în lume, anul trecut, la New Heaven, cu scorul de 6-2, 6-2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu