duminică, 11 mai 2014

Simona Halep strălucește la Madrid. S-a calificat în finală, după o revenire splendidă

Simona Halep a făcut încă un meci mare pe zgura din capitala Spaniei, învingând-o în trei seturi pe cehoaica Petra Kvitova.

Simona (locul 5 în lume) a revenit după ce a pierdut primul set, la fel cum o făcuse și în optimile de finală, în meciul cu Sabine Lisicki, și s-a calificat în a doua finală de o mie de puncte WTA din carieră.

După un debut echilibrat de meci, cehoaica (24 de ani, locul 6 în ierarhia mondială) a lovit prima pe serviciul româncei, desprinzându-se la 4-2. Simona a revenit rapid în meci și a egalat scorul. Cele două jucătoare au mers apoi cap la cap până în tie-break.


Kvitova a câștigat primele patru puncte din ”prelungirile” primului set, Halep și le-a adjudecat pe următoarele trei, însă adversara sa și-a păstrat calmul și s-a impus, în cele din urmă, cu scorul de 7-4.

Simona a început slab setul secund, cedându-și ușor serviciul, însă a revenit pe parcurs, profitând și de numeroasele erori neforțate ale puternicei Petra, o fostă câștigătoare la Wimbledon. Simona a reușit o serie de unsprezece puncte la rând, care s-a dovedit a fi decisivă în manșa secundă. Scorul final: 6-3.

Setul decisiv a fost controlat clar de Simona, care a greșit foarte rar, în timp ce Kvitova, deși a mizat pe forța loviturilor, a suferit enorm la capitolul mobilitate și precizie. După mai mult de două ore și jumătate de joc, Simona s-a impus cu scorul de 6-7 (4), 6-3, 6-2.

Este a doua finală din 2014 pentru Simona Halep, după cea de la Doha, pe care a câștigat-o în fața nemțoaicei Angelique Kerber. Jocul va avea loc mâine. Constănțeanca în vârstă de 22 de ani o va întâlni pe învingătoarea dintre rusoaica Maria Șarapova și poloneza Agnieszka Radwanska.

Dacă Șarapova a câștigat ambele dueluri cu reprezentanta țării noastre, ambele în 2012, pe hard și încheiate în două seturi, în fața polonezei, Simona a bifat două victorii în șase confruntări.

Românca s-a impus în ultimele șapte finale disputate, iar dacă va câștiga și mâine va mai urca un loc în clasamentul mondial, până pe poziția a patra.

Un comentariu:

  1. Bravoo ei!
    Eu sper sa termine anul acesta in primele trei, dar depinde si de starea ei de sanatate si, de ceea ce va face si celelalte candidate...

    RăspundețiȘtergere