marți, 13 mai 2014

Se votează după porecle: Călbază, Teteriță, Fieru!

Pe 25 mai, în același timp cu alegerile pentru Parlamentul European, la Borșa, în județul Maramureș, se va organiza scrutin și pentru desemnarea unui nou primar. Inedit este faptul că în cursă s-au înscris mai mulți candidați cu același nume, potrivit jurnaliștilor de la voceatransilvaniei.ro.
Iar situația e cu atât mai ciudată pentru că borșenii spun că ei îi știu mai mult după porecle pe candidați.
Din cei șapte candidați care s-au înscris în lupta pentru Primăria Borș, patru poartă numele de Timiș, iar doi sunt Ștețco. Astfel, încearcă să câștige vorurile alegătorilor din Borș: Ion Timiș (PDL), Adrian Timiș (PMP), Traian Remus Timiș (independent), Ion Sorin Timiș (alianța PSD - PC - UNPR - PV), Cornel Remus Ștețco (PNL), Lazăr Ștețco (independent). Singurul candidat care nu are același nume este Mircea Mihordea (PPDD).
„Normal că îi cunosc. Doar îs de-ai noștri. La unul îi zice Fieru, unul parcă e de-a lu` Călbază. Mai sunt și alții. Unuia îi zice Teteriță, parcă”, a declarat un borșan, pentru voceatransilvaniei.ro.
Primarul interimar din Borșa, Sorin Timiș, spune că numele său de familie îl poartă 50% din oraș, dar el este cunoscut ca „al lu` Durja”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu