vineri, 9 mai 2014

Piese utilaje, autovehicule...

Daca ai o firma, n-are importanta marimea ei, si ai utilaje pentru ca principala activitate este cea de transport si constructii, sunt sigur ca stii ce inseamna sa intretii un parc auto cu utilaje, ce costuri ai in fiecare luna deoarece se strica mereu cate ceva si cat de mult alergi pentru a repara si a aduce in situatia de a produce bani!
Stiu ca pentru nimeni nu-i o placere sa cheltuiasca banii pe piese auto, pe combustibil si uleiuri, daca tot timpul se strica ceva, mai ales atunci cand se nimereste sa ai o perioada mai dificila, cand nu dispui de prea multi bani si esti nevoit sa gasesti solutii pentru a-ti acoperi costurile cu reparatiile.


Sunt situatii cand esti nevoit sa scoti multi bani din buzunar pentru a rezolva niste lucruri minore care apar, probabil si din cauza neatentiei, iar asta-i situatia cand regretam cel mai mult, deoarece nu s-a folosit cu mai multa grija utilajul sau autovehicule.

Atunci cand suntem pusi in situatia de a cumpara piese pentru utilaje este bine sa facem cele mai bune alegerile. Chiar daca vedem ca unele piese sunt mai scumpe, in opinia mea cel mai important este ca ele sa fie de buna calitate, altfel vom fi pusi in situatia de a o schimba iar, si asa nu o sa facem niciodata o economisire. E o mare problema atunci cand  nu gasesti piese pentru utilajul sau autovehiculul tau, piese  care sa se potriveasca. Asta-i cel mai neplacut moment, iar in cazul uni utilaj, stationarea lui iti creeaza pagube.. Se intampla des cu utilajele si masinile second hand, pe care foarte multe firme si persoane fizice le-au luat, datorita pretului de vanzare. Multi nu au tinut cont, poate nici nu aveau experienta, de costurile mari care vor urma cu intretinerea lor.
Preturile de pe piata romaneasca de profil difera de la un magazin la altul, de la un site la altul, din acest motiv  trebuie sa cautam informatie in mai multe magazine clasice sau din online inainte de a le achizitiona.
In urma cu cateva zile ma uitam pe la mine prin oras, sa vad pe unde se pot gasi piese pentru utilaje sau autovehicule, in general, mai ieftine. Daca nu ai informatie ajungi pe unde nu trebuie, pentru ca am constat ca sunt anumite magazine care au preturi destul de mari. Sfatul meu este acela de a cauta tot timpul in mediul online, fiind mai simplu de comparat preturile in mai multe magazine online si poti alege unde gasesti pretul si piesa ce iti convine.


Ideal ar fi sa ai grija de utilajele si masinile tale, ca sa nu se afle in situtia de a stationa des. Ca sa o intretii bine, de exemplu poti sa ii faci schimbul de ulei asa cum este recomandat de constructor, astfel se reduc costurile neasteptate si ai un utilaj sau masina care va functiona mai mult si mai bine.
Din pacate, in Romania, drumurile raman o problema, chiar daca se fac imbunatatiri( e un lucru vizibil si trebuie mentionat), dar aduc in continuare costuri in plus, iar pentru reperatii si verificari periodice trebuie platit destul de mult. E o situatie care va mai dura ceva vreme, din pacate!

acum daca tot am vorbit in acest articol de preturi, arunca un ochi pe aceste: piese de utilaje, poste sunt potrivite pentru intretinerea utilajelor voastre.

4 comentarii:

 1. da este f.important sa ai informatie, ca de ales dupa aceea e mult mai usor...

  RăspundețiȘtergere
 2. Un articol bun!
  Un articol cu informatie de prima mana!
  sa ai o zi frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 3. da! mi-a placut articolul si comparatia pe care ai facut-o
  o zi placuta sa ai

  RăspundețiȘtergere