luni, 19 mai 2014

Ovidiu Tender

Ovidiu Tender, omul de afaceri care recent a lansat pe piata romaneasc un nou business...in transportul aerian, compania Fly Romania ! Momentan sunt operationale doua curse:  București -Timișoara, respectiv  Timișoara - Verona. Omul de afaceri roman, care a cochetat in 2008 cu ideea e a investi in cunoscuta echipa de fotbal Poli Timisopara  si-a indreptat atentia spre continentul negru, cel african. Tender cultiva, in Senegal si Gabon pe suprafete mari de teren concesionate, jatropha, un arbust care poate fi folosit in producerea de combustibil.


"Am demarat un program de investiții în agricultură pe termen lung în Senegal și Gambia. În acest sens, am concesionat 30.000 de hectare de teren în Gambia și 100.000 de hectare în Senegal. Voi cultiva jatropha. Această plantă, denumită și arborele de petrol, prin prelucrare dă un ulei din care se produce biodiesel. Vreau exploatații de acest fel și în alte țări precum Guineea Bissau ori Guineea Conakry. Pe un termen de 10 ani, am intenția să exploatez un milion de hectare de teren agricol cu această plantă tehnică. Estimez o investiție de 400-500 de milioane de dolari numai pentru jatropha", a declarat, pentru cotidianul.ro, Ovidiu Tender.
In acelasi timp, Ovidiu Tender a concesionat alte patru terenuri miniere: Bafoundou, Binia, Laminia, și M’Bour Sud. Contractul se intinde pe o perioadă de 8 ani pentru exploatare, cu posibilitatea de prelungire pentru o perioada de 25 de ani de exploatare. La mijloc sunt e vorba si de zacaminte de aur, de cupru, de nichel, de fier, de platina, de titan si de zirconiu. Desi nu exista estimari oficiale cu privire la valoarea investitiilor din Africa, omul de afaceri spune ca ele se vor ridica la zeci de milioane de euro, mai ales ca se intentioneaza extinderea si pe alte domenii de activitate. "În acest moment, în prima fază, este greu de estimat ce ar însemna, în bani, investițiile respective. Spre exemplu, acum studiem piața farmaceutică din Senegal, unde există două fabrici de medicamente", a declara omul de afaceri pentru jurnalistii revistei Money Express

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu