vineri, 2 mai 2014

Nunta, eveniment, organizare

De la bun inceput doresc sa clarific o chestie. Nu am fost fanul nuntilor niciodata, nici al botezurilor, taieri de mot si alte genuri de astfel de petreceri. In consecinta nu prea am mers si, nu prea merg la botezuri, nunti, etc...pentru simplul motiv ca nu este o atmosfera care sa imi faca placere. Stim ca majoritatea organizari unor astfel de petreceri si, mersul la ele sunt din obligatie. Probabil ca asa-i normal, asa s-a procedat si, cu siguranta asa se va proceda si de acum incolo. Daca cineva nu face o nunta cu fast, cu siguranta se va spune despre ei ca sunt niste ciudati. Cum sa nu faca o asemenea petrecere cu invitati si dar, ca asa-i traditia.
Si, totusi o nunta isi are si partile ei interesante. La un asemenea eveniment se poate reuni intreaga familie si, de ce nu prieteni, colegi de scoala! Cand vizionezi o inregistrare a unei nunti vei constata ca oamenii se distreaza de minune pana in zorii diminetii, la rasaritul soarelui. Cam atunci se sfarseste un asemenea eveniment.

Acum, realist fiind eu cu greu rezist la un asemenea eveniment, probabil ca nu am "antrenamentul" necesar unei asemenea petreceri. Asta nu inseamna ca atunci, cand am mers si, eu la un eveniment(rar) am adormit pe scaun...Nu, pentru ca muzica nu te-ar fi lasat:) Ci, pentru ca m-am intalnit cu rude care locuiesc departe de mine si am depanat amintiri...toata noaptea pana in zori...
Spunandu-va toate astea, cred ca sunt ultimul din blogosfera care ar fi in masura sa va sfatuiasca in privinta organizari unei nunti. Dar o parere tot pot sa am! Ca o nunta sa fie reusita trebuie sa planuiti totul pana la cele mai mici detalii. Pentru ca trebuie sa alegi bine oamenii care sa se ocupe de organizarea ei, pentru ca nici unul dintre voi nu doriti sa fie un esec.
Asadar, trebuie sa stii sa iti alegi profesionisti chiar daca asta inseamna sa cauti foarte mult.
Din experienta mea, destul de limitata, trebuie sa tii cont de cateva lucruri. Si, anume: locatia, muzica, aranjamentele florarale, meniul, invitatiile, etc. Sunt aspecte destul de importante in cadrul unui asemenea eveniment.
Atmosfera care se va creea, trebuie sa fie una placuta, reconfortanta, in care toti invitati trebuie sa se simta bine. Sa fie distractie si veselie.
Este extrem de important ca muzica sa fie de calitate si, sa cuprinda mai multe genuri. Invitatii sunt de diferite varste si trebuie sa fie pe placul tuturor.
In ziua de azi organizarea unor astfel de evenimente nu mai pot fi lasate pe mana unor incepatori, gen: miri si nasi sa se ocupe de organizare, de aceea au aparut firme specializate in organizarea unor astfel de evenimente. Eu va invit sa va aruncati un ochi pe pagina unei astfel de: firma organizare nunti, pentru a vedea cum poate fi "aranjata" o nunta de catre profesionisti.

5 comentarii:

  1. Nu sunt eu cu petrecerile, dar vreau sa fac un articol in care sa imi spun parerea despre cele mai importante aspecte de la o nunta, asa cum le vad eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Muzica. Este foarte important sa pui muzica buna, sa mai schimbi genurile pentru a fi pe placul tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu am o problema cu nuntile, pt ca sunt asociate unele obiceiuri degradante pt mireasa. Alta data (si inca se mai intampla) parintii organizau nunta, alegeau rochia miresei, bautura, si invitatii (aia cu bani) etc
    Mai nou am vazut nunti organizate de tineri, cum au vrut ei, mai simplu (dupa bugetul de tineri): terminata la miezul noptii, cu meniu mai lejer, si care e adus de la ora 18-20-22-24 (tortul) si fara sarmale (le urasc), la care au participat multe familii tinere, inclusiv copiii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la o asemenea nunta organizata de tineri, am fost cu cativa ami in urma la Brasov...la miezul noptii s-a dat stingerea ...si, am fost super multumit ca am putut sa ma odihnesc!!

      Ștergere