miercuri, 14 mai 2014

IUBIREA reala este cea care se simte, se trăiește si se vede.

Iubirea înseamnă sa-l învălui pe celălalt cu o aura de afectiune, înțelegere si acceptare neconditionata. Iubirea adevărata izvoraste din interiorul tau, daca ea exista acolo, in primul rând fata de tine însuți si apoi fata de ceilalți.

Am constat ca oamenii care vorbesc cel mai mult despre iubire nu au cunoscut-o niciodată. Se autoiluzioneaza, se amăgesc pe sine si pe ceilalți cu acest cuvânt "magic", insa nu este nimic real in spate. Sunt oameni narcisici, egocentrici si manipulatori, lipsiti de profunzime si de trairi autentice.

Unii dintre ei propovaduiesc iubirea divina si își induc, lor insile si celorlalti, trairi care pot fi descrise in terminologia de specialitate ca si delir mistic. Sunt atat de multi oameni care se refugiază in religie si promovează "iubirea divina", insa sunt conflictuali, plini de ura si resentimente la adresa semenilor lor.


Simpla aderare la un sistem de credințe nu te face un om mai bun sau mai luminos. Daca doar repeți niste cuvinte sau iti induci niste trairi "inaltatoare" faci mai mult rău decât bine psihicului tau, pentru ca el se cliveaza in părțile care sunt in contrast. Astfel vei da naștere unui conflict intrapsihic care va duce la alte probleme, poate chiar mai grave.

Refugierea in "trairi" mistice sau in cuvinte marete fără substrat, nu reprezintă o soluție viabila prin care sa-ti rezolvi probleme (psihice sau de alta natura).

Nu mai fugi de realitate, accept-o si caută vindecarea mintii (si vieții) tale cu ajutorul ratiunii tale.
Doar atunci vei putea sa înțelegi si sa simti cu adevărat IUBIREA.

2 comentarii:

  1. Absolut de acord !
    Mintea deschisa este mintea omului liber. Cel care nu accepta ideile noi, experientele de viaţă noi, își înrobeste singur personalitatea.O minte deschisa da friu imaginației sa lucreze pentru tine

    RăspundețiȘtergere