luni, 12 mai 2014

Halep a pierdut finala de la Madrid

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României a condus cu 1-0 la seturi, însă puternica si mult mai experimentata rusoaică Maria Șarapova a reușit să întoarcă spectaculos rezultatul și să cucerească trofeul.

Simona Halep ( care va rămâne pe locul cinci mondial) a început extraordinar de bine finala cu Maria Șarapova, jucătoare care are în palmares succese în toate turneele de Mare Șlem. Primele patru game-uri i-au revenit revelației din Constanța, iar Șarapova a reușit cu greu să își câștige un serviciu, salvând mai multe mingi de break.

Cu un joc perfect de pe linia de fund și, cu un serviciu puternic, excelent, Halep a forțat numeroase erori de cealaltă parte a fileului și a lovit aproape fără greșeală în momentele decisive.


Șarapova (27 de ani), jucătoare aflată în mare formă (ghinionul Simonei), mai ales după victoria de la Stuttgart, nu a găsit nicio soluție în primul set, pe care l-a cedat în doar o jumătate de oră, cu scorul de 6-1.

În manșa secundă, rusoiaca a intrat mult mai hotărâtă pe zgura de la Madrid. Fosta lideră mondială a reușit primul break și s-a desprins la 2-0. Simona în vârstă de 22 de ani a fost presată tot mai mult de Șarapova, care câștigase cele două întâlniri precedente cu Simona, iar în cele din urmă a cedat setul cu scorul de 6-2.

În ”decisiv”, tot jucătoarea din Siberia a fost cea care a lovit prima, desprinzându-se rapide la 4-1. Halep a strâns scorul la 4-3, însă Șarapova a avut ultimul cuvânt și s-a impus, după un meci-maraton de peste două ore, cu scorul de 1-6, 6-2, 6-3.

Este al doilea turneu consecutiv câștigat de Șarapova, care se apropie de Simona Halep în ierarhia WTA. De cealaltă parte, românca pierde prima finală după șapte succese consecutive în ultimul act.

Simona și-a rotunjit contul bancar cu peste 400.000 de dolari, în timp ce în zestrea de puncte și-au făcut loc încă 650 de puncte. Pentru Halep urmează un alt turneu foarte important - cel de la Roma, unde anul trecut a ajuns în semifinale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu